Νίκη για πρόκριση, 10 πόντοι για 2η θέση

Νίκη για πρόκριση, 10 πόντοι για 2η θέση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διττό στόχο έχει θέσει ο Παναθηναϊκός στον κομβικό αγώνα του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, σήμερα (21.15) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Αρχικά, οι «πράσινοι» θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη νίκη που θα οριστικοποιήσει την πρόκριση στα πλέι οφ και εν συνεχεία να «κυνηγήσουν» την υπερκάλυψη διαφοράς εννέα πόντων, ώστε να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Απέναντι στη ρωσική ομάδα από την οποία έχουν υποστεί τρεις ήττες στη φετινή Ευρωλίγκα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να φτάσουν στην έβδομη νίκη τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των «16». Ο πολύπειρος Αντώνης Φώτσης επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να βιαστεί για την κάλυψη της διαφοράς των 9 πόντων από την ήττα του στο Κρασνοντάρ: «Εμείς ξεκινάμε για τη νίκη. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι θα περάσουμε κι αν δούμε ότι έχουμε πιθανότητες θα “κυνηγήσουμε” και τη διαφορά πόντων. Εντός έδρας παίζουμε, βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς και 100% συγκεντρωμένοι, γιατί αν χαλαρώσουμε για δυο-τρία λεπτά θα το εκμεταλλευτούν» ήταν τα λόγια του υπαρχηγού του Παναθηναϊκού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγνωρίζει τη σημαντική βελτίωση του «τριφυλλιού», με την προσθήκη τριών παικτών και χαρακτήρισε πρόκληση για τους παίκτες της Λοκομοτίβ να νικήσουν και τέταρτη φορά την ελληνική ομάδα. Ο Ελιοτ Ουίλιαμς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, θα συμπεριληφθεί στη 12άδα και ο χρόνος συμμετοχής του θα εξαρτηθεί από το αν νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό του.

Στον ίδιο όμιλο, θα παίξουν σήμερα Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα, ενώ στον άλλο όμιλο που μετέχει ο Ολυμπιακός, δεσπόζει το ισπανικό ντέρμπι, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ. Επίσης, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Μπάμπεργκ – Χίμκι και ΤΣΣΚΑ – Λαμποράλ.

• Η Ευρωλίγκα, διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, Τ. Μπερτομέου υποστήριξε ότι «δεν έχει αρχίσει “πόλεμος” με τη FIBA», ενώ πριν από 15 ημέρες έκανε καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ. Παράλληλα, επανέλαβε ότι όπως συμβαίνει την τελευταία δεκαετία, δεν υπάρχει θέση στην Ευρωλίγκα για συμμετοχή τρίτης ελληνικής ομάδας, ενώ για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων, μεσούσης της περιόδου 2017-18, ζήτησε, προσχηματικά, διάλογο με τη FIBA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή