«Στοίχημα» η επόμενη ημέρα για Ολυμπιακό

«Στοίχημα» η επόμενη ημέρα για Ολυμπιακό

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός γράφει σε λίγη ώρα τον επίλογο της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Ο πρωταθλητής Ελλάδος, θα λάμψει διά της… απουσίας του από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά, ύστερα από 10 συνεχόμενες συμμετοχές.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν ανάλυση των αιτιών για τον πρόωρο και άδοξο αποκλεισμό τους και συνάμα διεξοδική αυτοκριτική που δεν πρέπει να φτάσει στην «αλληλοεξόντωση» από την μετατόπιση ευθυνών μεταξύ πάγκου και παρκέ και σε καταστροφική εσωστρέφεια, γιατί υπάρχει ο στόχος της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι εφικτός και μπορεί να ισοσκελίσει σε μεγάλο βαθμό, την ευρωπαϊκή αποτυχία, όταν θα γίνει ο συνολικός απολογισμός της φετινής περιόδου.

Η μη πλήρης και ποιοτική αντικατάσταση του Σλούκα,

ο τραυματισμός του Αμερικάνου σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ, η μη έγκαιρη αντικατάσταση του με παίκτες που δεν τον πλησίαζαν καν σε αξία, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Λοτζέσκι, του οποίου η απουσία αποδείχτηκε ιδιαιτέρως δυσαναπλήρωτη, αποτελούν τους κύριους λόγους της αποτυχίας του Ολυμπιακού που, κυρίως, «αυτοκτόνησε» στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ και στο εκτός έδρας με την Ζαλγκίρις.

Πάντως, δυο ερωτήματα χρίζουν έρευνας και πειστικής απάντησης για τις φετινές επιλογές του Ολυμπιακού. Πρώτον, γιατί δεν αποκτήθηκε παίκτης με επιθετικές και οργανωτικές περγαμηνές στην θέση του πλέι μέικερ, ώστε να μην πέσει το βάρος στον Μάντζαρη; Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο από την απόκτηση του Χάκετ. Ο Στρόμπερι ήταν προσθήκη και δεν αποτέλεσε ουσιαστική ενίσχυση που θα έκανε την διαφορά, ενώ ο Οντομ, ίσως και να μην χρειαζόταν.

Δεύτερον, γιατί δεν αποκτήθηκε ο Τζόι Ντόρσει από την Γκαλατάσαραϊ, ενώ ήθελε να φύγει και τελικά κατέληξε στη Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικάνος σέντερ ταίριαζε «γάντι» στον Ολυμπιακό, είχε ρίξει γέφυρες επιστροφής για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον Σπανούλη, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, το 2012, όμως τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει πιο δυνατός από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του, οι παίκτες του να πεισμώσουν και να μπορεί να είναι θεατές του φετινού φάιναλ φορ, αλλά να αποδείξουν στους τελικούς των πλέι οφ της Α1, ότι έχουν καταστεί κυρίαρχοι στο ελληνικό πρωτάθλημα που ήταν «μονοπώλιο» του Παναθηναϊκού, μέχρι πέρυσι. Διαφορετικά, η απώλεια και του εγχώριου τίτλου θα φέρει πισωγύρισμα, εκτοξεύοντας τόσο τις αγωνιστικές απαιτήσεις, όσο και τις μεταγραφικές-οικονομικές, σε μια περίοδο που η κρίση δεν επιτρέπει εντυπωσιακά ανοίγματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή