Φορτίζεται το κλίμα πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ

Φορτίζεται το κλίμα πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δεδομένη και διαχρονική αντιπαλότητα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ (11η συνεχόμενη χρονιά), «φορτίστηκε» περισσότερο, 48 ώρες πριν από το αυριανό, πρώτο τζάμπολ των τελικών, στο ΣΕΦ. Αφορμή στάθηκε η κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να καταγγείλει τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη για την αντίδραση και την άσεμνη χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς του Αρη που έβριζαν τη νεκρή μητέρα του Αντώνη Φώτση, μετά τον δεύτερο ημιτελικό.

Η γνωστοποίηση της νέας «ερυθρόλευκης» καταγγελίας έγινε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου για τον τελικό και τον μικρό τελικό και ο Πεδουλάκης που αιφνιδιάστηκε, αρχικά, υπεραμύνθηκε της συμπεριφοράς του.

«Αν ένας προπονητής ακούει τον κόσμο να βρίζει τη μάνα του παίκτη του, αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό μου επιβάλλει ο κώδικας τιμής μου. Αυτό έκανα και θα το έκανα ξανά. Δυστυχώς, το κόσμημα που λέγεται Διαμαντίδης δεν μπορεί να φανεί μέσα σ’ αυτόν τον βούρκο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη». Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την πάγια τακτική των δύο τελευταίων χρόνων, κατήγγειλε τον Πεδουλάκη, ώστε να απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή και να του επιβληθεί ή όχι ποινή αποκλεισμού στη διάρκεια των τελικών. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι δεν είναι αρμόδιος να σχολιάσει την καταγγελία της ΚΑΕ, ενώ εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του για τον Παναθηναϊκό.

«Πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά το πλεονέκτημα έδρας. Ο ΠΑΟ έχει αλλάξει το στυλ του. Προσπαθούν να έρθουν στα παλιά στάνταρ τους» είπε ο Σφαιρόπουλος, ενώ ο Πεδουλάκης μίλησε για τα προβλήματα που προσπαθεί να επιλύσει.

«Είμαι 25 μέρες στην ομάδα και έχω διαπιστώσει ότι το μυαλό λείπει από το DNA. Αυτό κοστίζει, ιδιαιτέρως, στα μεγάλα παιχνίδια. Κόντρα στον Ολυμπιακό πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις και πίεση. Εχουμε παίκτες που έχουν παίξει, αλλά και κάποιους δίχως εμπειρία και αυτό μας προβληματίζει. Εχουμε πρόβλημα στα ψηλά παιδιά με απουσίες και ελλείψεις και αυτό μας προβληματίζει».

• Ο μικρός τελικός, Αρης-ΑΕΚ, αρχίζει σήμερα από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (19.00, Nova3) για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης και υπάρχει κίνητρο μόνο για το γόητρο, καθώς οι διοικήσεις και των δύο ομάδων, έχουν επιλέξει διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή