Και ο Παπανικολάου εκτός Εθνικής

Και ο Παπανικολάου εκτός Εθνικής

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To oστικό οίδημα ποδοκνημικής του Κώστα Παπανικολάου που διαπιστώθηκε ιατρικώς, τρεις ημέρες μετά την κλήση του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, μείωσε κατά μία τις επιλογές του Φώτη Κατσικάρη και ενώ σήμερα τα ξημερώματα αναμενόταν από το Μιλγουόκι, η θετική ή αρνητική απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το αν θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Το πρόβλημα του Παπανικολάου με το οποίο αγωνίσθηκε στους πρόσφατους τελικούς του πρωταθλήματος νιώθοντας ενοχλήσεις, αλλά αποσιωπήθηκε για λόγους τακτικής, εξακριβώθηκε σε εξετάσεις που έκανε ο παίκτης μόλις χθες και ενημέρωσε τον τεχνικό της Εθνικής, προκαλώντας αιφνιδιασμό. Ο Παπανικολάου είναι «γέννημα» των Εθνικών ομάδων και τα δέκα τελευταία χρόνια έχει ανταποκριθεί με περίσσεια διάθεση στις κλήσεις που του έχουν γίνει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε εγκαίρως να ενημερώσει τους υπεύθυνους της Εθνικής ομάδας –πριν ανακοινωθούν οι προσκλήσεις– για το ενδεχόμενο πιθανής απουσίας του. Μπορεί ο «κρυφός» –επικοινωνιακά– τραυματισμός του Παπανικολάου να διαπιστώθηκε πριν από την έναρξη της βραχείας προετοιμασίας της Εθνικής, την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί και νέα ανατροπή στον σχεδιασμό της ομάδας (δεν κλήθηκε άλλος παίκτης προς το παρόν), καθώς οι απώλειες αυξάνονται, ενώ υπάρχει και μια ακόμα ανησυχία που αφορά τον Κώστα Σλούκα. Ο διεθνής πλέι μέικερ της Φενέρ είχε πάθει πελματιαία απονευρωσίτιδα (ομοιοπαθής ο Πρίντεζης), έκανε θεραπείες κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, αγωνίζεται στους τελικούς των τουρκικών πλέι οφ με αρκετές ενοχλήσεις και υφίσταται πιθανό ενδεχόμενο να έχει αντικειμενική αδυναμία συμμετοχής στην προετοιμασία.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στην πολιτεία του του Ουισκόνσιν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο τεχνικός των Μιλγουόκι Μπακς Τζέισον Κιντ και ο τζένεραλ μάνατζερ Τζον Χάμοντ θα συζητούσαν το νέο πενταετές συμβόλαιο ύψους 100-120 εκατ. δολ. Το «θέλω» του Ελληνα παίκτη για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα θα βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα, αν και θα ήταν η «ουρά» της βασικής συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, που είναι πολύ πιθανή, καθώς το ελληνικό «φαινόμενο» προορίζεται για ηγέτης των Μπακς την επόμενη πενταετία, θεωρείται πολύ δύσκολο να μην αποδεχθεί ο ίδιος και το ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης το καλοκαίρι, μένοντας θεατής στη διεκδίκηση πρόκρισης της Εθνικής στους Ολυμπιακούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη συμφωνία της FIBA World και του ΝΒΑ, καμία ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή παίκτη της σε διεθνή διοργάνωση, με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Μπορεί, όμως, να την επιβάλει, ειδικά αν κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση στον παίκτη…

Αν τα νέα από τον Αντετοκούνμπο είναι δυσάρεστα, ο Φώτης Κατσικάρης θα αναγκαστεί άμεσα να ανατρέψει όλα τα σχέδιά του, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ποιοτική μείωση, λόγω των πέντε απόντων, συγκριτικά με την περυσινή ομάδα (Σπανούλης, Ζήσης, Πρίντεζης, Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου). Σε αντιδιαστολή με το κλίμα ανησυχίας στην Εθνική, οι εμφανίσεις του Γιάννη Μπουρούση στα ισπανικά πλέι οφ, οριοθετούν άμεσα τον ηγετικό ρόλο που θα έχει ο νέος αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Η Εθνική είναι το πιο σημαντικό! Παίζεις για όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από τι ομάδα υποστηρίζουν. Θα έχουμε δυσκολότερη αποστολή, αλλά ο στόχος δεν αλλάζει» δήλωσε ο Μπουρούσης στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, ενώ δεν χάνει την πίστη του για… Ρίο.

Ο Ελληνας σέντερ σκόραρε στα τελευταία εννέα δέκατα του δευτερολέπτου, από πάσα του Χάνγκα, (από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη), ενώ είχε πίεση αντιπάλου και ισοφαρίζοντας το σκορ, οδήγησε στην παράταση τον τρίτο ημιτελικό της Λαμποράλ με την Μπαρτσελόνα, η οποία γνώρισε την ήττα.

• Στην Εθνική Νέων κλήθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή