Βελτίωση ή ακόμη ένας αποκλεισμός

Βελτίωση ή ακόμη ένας αποκλεισμός

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι αδυναμίες της εθνικής ομάδας μπάσκετ που φανερώθηκαν στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με τη Σερβία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα το ελληνικό τεχνικό επιτελείο, αλλά μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ανάλυσής του, ώστε να διορθωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα του προολυμπιακού τουρνουά, κόντρα στο Ιράν την προσεχή Δευτέρα.

Η αμυντική χαλάρωση των διεθνών και τα χαμένα ριμπάουντ αποτέλεσαν άσχημα σημάδια για τον συγκεκριμένο τομέα, στον οποίο η Εθνική επιβάλλεται να έχει συγκέντρωση, ενώ έχει δείξει την αποτελεσματικότητά της, εφόσον δεν «ξεχνάει» το αμυντικό δόγμα.

Η ελληνική ομάδα με τη συγκεκριμένη σύνθεση έχει τη δυνατότητα να παρατάξει πεντάδες με μέσο όρο ύψους τα δύο μέτρα, «κρύβοντας» το οπτικό πεδίο του αντιπάλου και διατηρώντας μικρές αποστάσεις άμυνας, αποτρέποντας αντίπαλες διεισδύσεις.

Οι 91 πόντοι που δέχθηκε από τους Σέρβους αποτελούν «καμπανάκι» για την αμυντική λειτουργία της Εθνικής, ενόψει των 4 αγώνων που θα δώσει στο Τορίνο και είναι πολύ πιθανό να κριθούν σε χαμηλό σκορ.

Η επίθεση της Εθνικής παρουσίασε σύγχυση επιλογών, καθώς οι διεισδύσεις και το τρανζίσιον είναι τα δυνατά της σημεία και προτιμώνται από τους παίκτες, αποφεύγοντας το μακρινό σουτ που προκαλεί άγχος αν είναι άστοχο.

Ο Κατσικάρης, γνωρίζοντας ότι δεν έχει τον ανάλογο χρόνο προετοιμασίας, έχει συμπεράνει ότι χρειάζεται ισορροπία μεταξύ επιθετικού ενθουσιασμού και αποτελεσματικής λειτουργίας στην άμυνα.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει μεθαύριο για το Τορίνο και σήμερα ο τεχνικός της ομάδας θα αποφασίσει για τη 12άδα, αποκλείοντας δύο παίκτες, ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που θα κάνει ο Κώστας Σλούκας για να διαπιστωθεί αν έχει σημειωθεί βελτίωση ή όχι στην πελματιαία απονευρωσίτιδα.

H παρουσία του πλέι μέικερ της Φενέρ, έστω και μόνο για τον καθοριστικό προημιτελικό και τελικό του προολυμπιακού, δείχνει να είναι αναγκαία για τον καταμερισμό χρόνου και ρόλου, με τον Καλάθη.

• H FIBA ανακοίνωσε τις 24 ομάδες που θα βρεθούν στην αφετηρία του Champions League (20/10), ενώ θα ενσωματωθούν και 8 ομάδες από δύο προκριματικούς γύρους. Ο Αρης και ο ΠΑΟΚ θα έχουν την ελληνική εκπροσώπηση, ενώ αντίθετα η Κηφισιά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή