Νικηφόρα πρεμιέρα της εθνικής μπάσκετ

Νικηφόρα πρεμιέρα της εθνικής μπάσκετ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που χρειάζεται για να ταξιδέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έκανε η εθνική μπάσκετ, που αξιοποίησε την ποιοτική διαφορά και την εμπειρία της στο πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά κόντρα στο Ιράν και έφτασε σε εύκολη νίκη (78-53). Τα 23 λάθη των Ιρανών, τα 17 κλεψίματα και τα 7 κοψίματα από τους Ελληνες παίκτες, ήταν απόρροια της αμυντικής προσήλωσης, ενώ οι επιθετικές συνεργασίες αποτυπώθηκαν σε 23 ασίστ.

Το πρώτο δεκάλεπτο (27-21) είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα από την εθνική ομάδα για τη δυναμικότητα του Ιράν, ενώ η απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα, βοήθησε να αποβληθεί το όποιο άγχος της πρεμιέρας.

Ο χρόνος κύλησε στο δεύτερο δεκάλεπτο υπέρ της, καθώς βελτίωνε συνεχώς την απόδοσή της και στις δυο πλευρές του γηπέδου και η διαφορά του σκορ έφτασε σε διψήφιο αριθμό (35-25 στο 7΄ 30΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου) και είχε μόνο ανοδικές τάσεις, λόγω της σταθερότητας στην ομαδική απόδοση και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Φώτης Κατσικάρης στην πεντάδα. Οι διεθνείς δεν έδωσαν στο Ιράν κανένα περιθώριο αμφισβήτησής τους μέχρι το τέλος του αγώνα και αναμένεται ανάλογη συνέχεια στον αυριανό αγώνα με το Μεξικό.

ΕΛΛΑΔΑ: Αθηναίου 4 (1), Καλάθης 6, Μπουρούσης 11 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 8 (2), Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12 (2), Γ. Αντετοκούνμπο 16 (2), Κουφός 10, Θ. Αντετοκούνμπο 5.

ΙΡΑΝ: Ντοράγκι, Μασχαγέκχι, Ασλάνι, Χασανζαντέχ 2, Γιακχτσαλί 12 (4), Ζανγκενέχ 3 (1), Σεντιγκχί, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ 2, Τζαμσιντί 13 (2), Καζέμι 2, Χαντάντι 16 (1).

• Δύο μεταγραφές Αμερικανών παικτών για την ποιοτική ισχυροποίησή του στις δύο περιφερειακές θέσεις και του σέντερ ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός σε διάστημα 48 ωρών, του Μάικ Τζέιμς και του Κρις Σίνγκλεντον, αντίστοιχα. Οι «πράσινοι» που εξακολουθούν να περιμένουν την απάντηση του Γιάννη Μπουρούση, υλοποιούν με σταθερά βήματα τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Ο Τζέιμς ήταν πρωταγωνιστής στην περυσινή πορεία της Λαμποράλ Κούτσα (4η θέση στο φάιναλ φορ) και το διετές συμβόλαιο (1-1) με τον Παναθηναϊκό, θα ενεργοποιηθεί μετά τις 5 Αυγούστου, γιατί μέχρι τότε, έχει δικαίωμα να προτιμήσει πρόταση από το ΝΒΑ, αν είναι υψηλότερη. Ο Σίνγκλεντον είχε αξιόπιστες εμφανίσεις με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν (3η θέση στο φάιναλ φορ).

• Ο Ολυμπιακός έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην απόκτηση του Αμερικανού Ερικ Γκριν (25 χρ., 1.93), ο οποίος διακρίθηκε στο πρωτάθλημα του NBDL και διαθέτει οργανωτικές και εκτελεστικές περγαμηνές. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με τον 16χρονο ταλαντούχο παίκτη Νίκο Αρσενόπουλο (κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων με την Ακαδημία Αθηνών), τρεις ημέρες μετά την μεταγραφή του 16χρονου αρχηγού της εθνικής εφήβων Γιάννη Χατζηβέρογλου από τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή