Ευρωλίγκα: Ηττα – πισωγύρισμα για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Ηττα – πισωγύρισμα για Ολυμπιακό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «αναρρίχηση» του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ύστερα από τις δυο συνεχόμενες νίκες της προηγούμενης εβδομάδας και ειδικά αυτή στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods, ανακόπηκε από την Μακάμπι, η οποία υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους (73-80), ύστερα από 9 αγωνιστικές.

Το ποσοστό ευστοχίας των «ερυθρόλευκων» στα τρίποντα, έφτασε μετά…βίας το 18 τοις εκατό (6/33), σε αντίθεση με την ισραλινή ομάδα που είχε 8/20 από την γραμμή των 6.75μ., ενώ στην άμυνα της αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό και κυρίως δεν του επέτρεψε να βρεί τον γνώριμο, καλό ρυθμό του. Προερχόμενοι από την υπερπροσπάθεια στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έδειξαν επηρεασμένοι από την κόπωση και δεν είχαν συγκέντρωση στα αμυντικά καθήκοντα τους, αλλά η κύρια αιτία της ήττας τους, ήταν το περιφερειακό σουτ. Ειδικά, όταν ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να…ακουμπήσει την μπάλα στην αντίπαλη ρακέτα, παίζει ουσιαστικά χωρίς σέντερ και δεν απειλεί κάτω από το αντίπαλο καλάθι, τα σουτ εντός παιδιάς και τα ποσοστά ευστοχίας, είναι «μονόδρομος» για την νίκη. Υπάρχουν, φυσικά οι διεισδύσεις του Βασίλη Σπανούλη και οι ασίστ του αρχηγού, αλλά η Μακάμπι ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και «έκλεισε» τους διαδρόμους στον Σπανούλη, αποτρέποντας τον να προκαλέσει τα γνωστά «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα.  Ο Ολυμπιακός επιθετικά, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο, μετά από δέκα προσπάθειες. Στο 20λεπτο, 2/13 σουτ πίσω από τα 6,75μ. Για μια ομάδα που ‘χει μάθει να ζει πολύ από το τρίποντο , είναι μέγα ζήτημα το να αποδειχθεί τόσο άστοχη. Το άγχος «φόρτωσε» τα χέρια των γηπεδούχων που πρέπει να λύσουν επειγόντως το θέμα της παραγωγικότητας του σκορ από τους ψηλούς παίκτες τους, γιατί τέτοια βράδια, όπως το σημερινό με την Μακάμπι, μπορεί να επαναληφθούν για τους κοντύτερους συμπαίκτες τους στις θέσεις της περιφέρειας…

Η Μακάμπι δεν έχασε το προβάδισμα του σκορ σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα (ημ. 37-44) και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε άστοχες προσπάθειες και οι φιλοξενούμενοι, με πρωταγωνιστή τον Αμερικάνο Σίλι, έφτασαν στο συν 18 (44-62 στο 28’). Η ύστατη απόπειρα ανατροπής του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο, μείωσε την διαφορά μέχρι τους 6 πόντους στα 10’’ πριν από την λήξη, αλλά η έμπειρη Μακάμπι έπαιξε με τον χρόνο και εξασφάλισε την τρίτη νίκη, μακριά από το Τέλ Αβίβ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14 (0/6 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλι 19 (5), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 14, Τσίρμπες 3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή