O Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του

O Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, ως όφειλε και συνέτριψε την Ούνικς Καζάν (88-59), στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», φτάνοντας στην έβδομη νίκη σε 11 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» εφάρμοσαν πιστά το πλάνο τους που ήταν το συνεχές τρέξιμο και παρά τις εναλλαγές της πεντάδας τους, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ρυθμός τους δεν μειώθηκε σε κάνενα δεκάλεπτο και η διαφορά των 29 πόντων, ήταν η φυσιολογική κατάληξη της εικόνας που είχε ο αγώνας. Μπορεί η Ούνικς να ήταν υποδιαίστερη ομάδα, πριν από το τζάμπολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν την υποτίμησε, έπαιξε στο ύψος των δυνατοτήτων του και πρόσφερε θέαμα. Η φρούρηση του Αμερικάνου Κιθ Λάνγκφορντ, ανατέθηκε  στον Παπανικολάου και ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ρωσικής ομάδας έπαιξε…μόνος του εναντίον του Ολυμπιακού.

Οι Ρώσοι ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι έφτασαν στο +17 (41-24) και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 43-28. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, αναγκάζοντας την Ούνιξ να αποδειχθεί από νωρίς τη… μοίρα της. Έτσι, η διαφορά όχι μόνο μειώθηκε, αλλά πήγε στο +27 (66-39), με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο +26 (68-42).

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 15, Μπιρτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15 (1), Αθηναίου.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 2, Παραχούσκι 4, Κολόμ 4, Κλιμένκο 3, Βορονόφ, Πάνιν 3 (1), Καϊμακόγλου 6, Γουίλιαμς 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή