Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός άντεξε και νίκησε στο Κάουνας

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός άντεξε και νίκησε στο Κάουνας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθεκτικός σε κάθε δυσκολία που προϋπήρχε (απών ο Χάκετ), αλλά και σε όποια παρουσιάστηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα (αποβολή του Γκρίν με 5 φάουλ, τραυματισμός του Πρίντεζη) αποδείχτηκε ο Ολυμπιακός που έφυγε νικητής από το Κάουνας (88-75) επί της Ζαλγκίρις.

Οι «ερυθρολευκοι» παραμένουν σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας που δίνει πρόκριση και πλεονέκτημα έδρας, ύστερα από 12 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, ενώ ακολουθούν διπλά παιχνίδια, την επόμενη εβδομάδα, με αντίπαλους τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και την Μπάμπεργκ, στην Βαμβέργη.

Τρία τρίποντα από τον Σπανούλη (62-70 στο 33’), τον Λοτζέσκι («έμμεσο» καλάθι και μια βολή για το 64-73 στο 35’) και τον Παπανικολάου (66-76 στο 37’), «λύγισαν» την αξιόμαχη Ζαλγκίρις που πέτυχε 15 πόντους, αλλά δέχτηκε 25 από τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία περίοδο. Ο τραυματισμός του Πρίντεζη (“γύρισε” το γόνατο του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος) στα 3'55 πριν από την λήξη, σε συνδυασμό με την αποβολή του Γκρίν με 5 φάουλ, αφαίρεσε από την διάθεση του Σφαιρόπουλου, δυο σημαντικές επιλογές στην επίθεση, αλλά οι “ερυθρόλευκοι”- σε αντίθεση με το α' ημίχρονο (40-42), είχαν πολυφωνία και συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η κατακόρυφη άνοδος του Παπανικολάου στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη, επιθετική παρουσία του Λοτζέσκι, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόδοση του Ολυμπιακού, ο οποίος διατήρησε τον ρυθμό του αγώνα και το…ύψος του σκορ, στα δικά του «μέτρα», λόγω της αμυντικής λειτουργίας του που ήταν και πάλι αποτελεσματική σ’ εκτός έδρας παιχνίδι και όπως συνέβη πριν από 2 εβδομάδες στην Τουρκία, κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Η ισορροπία στις βασικές στατιστικές κατηγορίες και στις συνεχείς εναλλαγές του σκορ, χωρίς η διαφορά να ξεπερνά, μόλις τους 4 πόντους, χαρακτήρισε όλη την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου (40-42), με τον Ολυμπιακό και την Ζαλγκίρις να έχουν έτοιμες απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα απόδοσης που εκδήλωσαν, αμφότερες οι ομάδες. Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε 11 παίκτες, έκανε συνεχείς αλλαγές στα 2/3 της «ερυθρόλευκης» πεντάδας, με εξαίρεση τους Σπανούλη και Πρίντεζη), ενώ στο γρήγορο και αθλητικό στυλ παιχνδιού των Λιθουανών, ο Ολυμπιακός είχε τα αναλογα αντανακλαστικά.

Το «τανγκό» της Ζαλγκίρις και του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο (60-65), αλλά οι Πειραιώτες αξιοποίησαν την εμπειρία τους στα τελευταία εφτά λεπτά, με το τρίποντο- «σύνθημα» που έδωσε ο Σπανούλης.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σειμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαβτόκας, Μιλάνκις 6, Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκρίν 10 (2), Μπίρτς 13, Γιάνγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2), Μιλουντίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1), Αθηναίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή