Ευρωλίγκα: Με την υπογραφή του Τζέιμς ο ΠΑΟ νίκησε στο Μιλάνο

Ευρωλίγκα: Με την υπογραφή του Τζέιμς ο ΠΑΟ νίκησε στο Μιλάνο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης και προσμονής που έδειξε ο Παναθηναϊκός Superfoods στον Μάικ Τζέιμς που είχε αυτοτραυματιστεί πριν από 3 μήνες, λόγω εκνευρισμού, ήρθε στο Μιλάνο από τον δεινό Αμερικάνο παίκτη που οδήγησε τους «πράσινους» στην όγδοη νίκη τους (86-72), κόντρα στην Αρμάνι για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Η δεύτερη νίκη του «τριφυλλιού» εκτός των συνόρων, έφερε την υπογραφή του Τζέιμς, ο οποίος ανέλαβε επί προσωπικού στο δεύτερο δεκάλεπτο να αλλάξει την ισορροπημένη εξέλιξη του αγώνα και σε διάστημα 9 λεπτών, σκόραρε 9 πόντους, επιδεικνύοντας περίσσια αυτοπεποίθηση στις επιλογές του.

Η νωθρή αρχή των φιλοξενουμένων στην πρώτη περίοδο (21-16), βελτιώθηκε από το σερί 11 πόντων που σημείωσαν στα 5 πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και ενώ η  Αρμάνι δεν σκόραρε, προηγήθηκαν 21-27. Χρειάσθηκε, όμως, το ξέσπασμα της απόδοσης του Τζέιμς, ώστε ο Παναθηναϊκός Superfoods να τελειώσει το ημίχρονο, με επιμέρους σκορ (8-24) και διψήφιο προβάδισμα (29-40). Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Καλάθη και Τζέιμς από τον Πασκουάλ, αποδείχτηκε καταλυτική, καθώς ο πρώτος εκτελούσε τον καθοδηγητικό ρόλο του πλει μέικερ και ο δεύτερος έπαιξε….απελευθερωμένος από την οργάνωση του παιχνιδιού, στην φυσική θέση του σούτινγκ γκάρντ και σκόραρε ποικιλοτρόπως, με τρίποντο, «κάρφωμα» και καλάθι στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Το σχήμα των τριών περιφερειακών από τον Πασκουάλ (Καλάθης, Τζέιμς και τον Φελντέιν αντί του Παππά), βελτίωσε την απόδοση του «τριφυλλιού» στο 3ο δεκάλεπτο. Η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 22 πόντους (42-64 στο 30΄) και προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες των Μιλανέζων στο πρόσωπο του Κροάτη τεχνικού, Ρέπεσα, καθώς το σχήμα των τριών περιφερειακών από τον Πασκουάλ (Καλάθης, Τζέιμς και Φελντέιν αντί Παππά), πρόσφερε καλή κυκλοφορία της μπάλας, λίαν ικανοποιητικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (38%) και μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα από την περιφερειακή γραμμή, ενώ οι ψηλότεροι συμπαίκτες του ΠΑΟ (Σίνγλεντον, Μπουρούσης, Φώτσης) δεν χρειάσθηκε να συνεισφέρουν περισσότερο από 23 πόντους και να εξασφαλίσουν τα αμυντικά ριμπάουντ, μετά τα άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων (21%).

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86

ΑΡΜΑΝΙ: Μακ Λιν 16, Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 8, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10 , Αμπάς, Σερέλα 5 (1), Σίμον 5 (1).

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 8 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (3), Τζέιμς 19 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 10 (1), Καλάθης 16 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή