Ντέρμπι με Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ

Ντέρμπι με Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε υποδοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ως αντιπάλου του Ολυμπιακού, στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είναι «καυτή» από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, εγκωμιάζει τον ίδιο τον Σέρβο προπονητή και ιδιαίτερα μετά την άνοδο της Φενέρμπαχτσε στην ελίτ της Ευρωλίγκας και δίνει τον χαρακτηρισμό του σούπερ ντέρμπι σε κάθε αναμέτρηση με τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης (21.00) για τη 15η και τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου, προέρχεται από την ήττα που γνώρισε στο Μπάμπεργκ και θέλει να αποφύγει άλλο βαθμολογικό «πισωγύρισμα» με τρίτη εντός έδρας ήττα (ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι). Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας, κόντρα στη Φενέρ που ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (ανέτοιμος μετά την πρόσφατη επιστροφή σε προπονήσεις), γίνεται δυσκολότερη λόγω της οριστικοποίησης της απουσίας των Πρίντεζη και Αγραβάνη, με αποτέλεσμα στη θέση του δεύτερου ψηλού να υπάρχει… λειψανδρία και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καταφύγει στη χρησιμοποίηση παικτών από άλλη θέση σ’ αυτήν του πάουερ φόργουορντ, όπως είναι οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

Υπέρβαση ανταπόκρισης για τις δύο θέσεις κάτω από τα καλάθια, πρέπει να αναμένει ο τεχνικός του Ολυμπιακού και από τους τρεις σέντερ, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ και Γιανγκ, καθώς η τουρκική ομάδα διαθέτει δύναμη «πυρός» από τους Ούντο, Αντιτς και Βέσελι. Στη «μάχη» της περιφερειακής γραμμής, η επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ως αντιπάλου του Ολυμπιακού, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στη θέση του πλέι μέικερ και την οργάνωση του παιχνιδιού της Φενέρ, απέναντι στους πρώην συμπαίκτες του, Σπανούλη και Μάντζαρη. Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έχουν ισάριθμες νίκες (9) και ήττες (5), ενώ η τουρκική ομάδα ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, πριν από 13 ημέρες.

«Θα έχουμε ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά είμαστε και εμείς μία ισχυρή ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε το παιχνίδι στον ρυθμό μας, και αμυντικά και επιθετικά, να μπλοκάρουμε την παραγωγικότητά τους στην επίθεση. Στη δική μας επίθεση πρέπει να έχουμε υπομονή, αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο καλάθι. Πρέπει να τους “χτυπήσουμε” στις αδυναμίες τους», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι η απουσία του Μπογκντάνοβιτς είναι σημαντική, αλλά θα καλυφθεί από τους συμπαίκτες του.

«Κάθε παιχνίδι στον Πειραιά είναι “σκληρό” και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε θετικά», είπε ο Ομπράντοβιτς.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε χθες τον Ντομινίκ Ουότερς, αλλά θα είναι θεατής του σημερινού αγώνα και ο Σφαιρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία του Ντάνιελ Χάκετ, αλλά θα αξιοποιηθεί κατάλληλα για να εξελιχθεί σε «γρανάζι» της ομάδας.

• Στο μακρινό Καζάν με πτήση-τσάρτερ ταξιδεύει σήμερα η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods για τον αυριανό αγώνα με την Ούνικς. Μοναδικός απών θα είναι ο Μποχωρίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή