«Εγκλημα και τιμωρία» για ΠΑΟ στο Καζάν

«Εγκλημα και τιμωρία» για ΠΑΟ στο Καζάν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παραμονή του Παναθηναϊκού Superfoods στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας, «πάγωσε» στο Καζάν, όπου γνώρισε την ήττα (83-81) από την Ούνικς, γιατί έδωσε δικαιώματα αμφισβήτησης του στην ρωσική ομάδα και ιδιαίτερα στο τελευταίο 3λεπτο, οι επιθέσεις του ήταν επιπόλαιες, με εξαίρεση το τρίποντο του Ρίβερς (30’’ πριν από την λήξη) που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Είχαν προηγηθεί δυο τρίποντα του Φελντέιν και του Σίνγκλεντον που έμοιαζαν περισσότερο με ποδοσφαιρικές…σέντρες , καθώς ήταν βεβιασμένες ατομικές ενέργειες και η μπάλα δεν βρήκε καν στεφάνη, ενώ η Ούνικς από το 77-78, έφτασε στο 83-78, με τρίποντο του Κόλομ (1’ 56’’) και τέσσερις πόντους του Ουίλιαμς ( στο 2’40’’ και στα 40’’). Στην προτελευταία επίθεση του αγώνα, ο Ουίλιαμς αστόχησε σε δίποντο, αλλά ο Νίκολς ήταν επίσης άστοχος στο τελευταίο σουτ του αγώνα και δεν οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ότι ήταν καλύτερη και μπορούσε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της και να διευρύνει το προβάδισμα στο σκορ, αλλά ειδικά στην τέταρτη περίοδο, έκανε αδικαιολόγητα λάθη για την εμπειρία των παικτών που διαθέτει, έχασε την ψυχολογία του αγώνα σε μια…ήσυχη έδρα και ο χαρακτήρας της «τσαλακώθηκε». Το ρεκόρ καριέρας του Κάλαθη (23π.) επισκιάστηκε από την έκτη ήττα του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα και ανήμερα των Φώτων η ομάδα του «τριφυλλιού» θα περάσει τις θύρες του ΣΕΦ για να παίξει με τον Ολυμπιακό, υπολειπόμενη μίας νίκης από τους «ερυθρόλευκους» που έχουν νικήσει (77-79) στο ΟΑΚΑ και εφόσον το επαναλάβουν, θα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας με τον «αιώνιο» αντίπαλο τους.

Η διαιτησία ανέχτηκε το δυνατό παιχνίδι της Ούνικς στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στις προσωπικές επαφές των παικτών της, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε το δικαίωμα να  γιατί έχασε την συγκέντρωση του σε άμυνα και επίθεση και κυρίως επειδή δεν «τελείωσε» το παιχνίδι (προηγήθηκε και με 14 πόντους), όπως είχε την δυνατότητα να κάνει και το έπραξε στο Μιλάνο, πριν από δέκα ημέρες. Το καθοριστικό λάθος των διαιτητών σε βάρος της ελληνικής ομάδας  σημειώθηκε στα 50’’ (81-78), όταν δόθηκε κατοχή της μπάλας στην Ούνικς και ενώ η μπάλα είχε βγεί εκτός γηπέδου από τα χέρια του Αντίποφ.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Τζόνσον 5 (1), Αντίποφ 6 (2), Λάνγκφορντ 27 (3 ), Στολ, Παραχούσκι 4, Κολόμ 16 (2), Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν, Ουίλιαμς 19.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS: Σίνγκλετον 12 (1 ), Νίκολς 6 (2), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 13 (1), Φώτσης, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 13 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Καλάθης 23 (2).

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή