Το ντέρμπι δίνει… ασίστ στην Ευρωλίγκα

Το ντέρμπι δίνει… ασίστ στην Ευρωλίγκα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μονοπώλιο» διεκδίκησης της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος και της εξασφάλισης του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας για τα πλέι οφ ολοκληρώθηκε από το αποτέλεσμα της δεύτερης «μονομαχίας» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Superfoods, προχθές στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν κρίθηκε οριστικά, καθώς υπάρχει ο ρυθμιστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΑΕΚ. Αμφότεροι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα δοκιμαστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο από την ΑΕΚ, που είναι πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική συγκριτικά με την εικόνα της στο περυσινό πρωτάθλημα, έχει κατοχυρώσει την 3η θέση της βαθμολογίας και υπολείπεται δύο νικών από τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους».

Νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και ήττα από τον Παναθηναϊκό θα ανατρέψει τον κάτοχο της πρώτης θέσης. Σε αντίστροφα αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός θα τερματίσει πρώτος και με διαφορά μιας νίκης από το «Tριφύλλι». Η ισοβαθμία ευνοεί τους Πειραιώτες, αν η Ενωση νικήσει και τους δύο φιλοξενουμένους της (ιδανική περίπτωση) ή αν ηττηθεί, επίσης και από τους δύο.

Το επόμενο ραντεβού Παναθηναϊκού Superfoods και Ολυμπιακού, ύστερα από 5 αναμετρήσεις που έχουν δώσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου και στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, έχει προγραμματιστεί στους τελικούς των πλέι οφ, εκτός κι αν υπάρξει διασταύρωσή τους για τη διεκδίκηση πρόκρισης στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ (5 αγώνες, 3 νίκες). Απομένουν δέκα αγωνιστικές για να τελειώσει ο «μαραθώνιος» της Ευρωλίγκας, με τον μεν Ολυμπιακό να έχει καλύτερη βαθμολογική προσέγγιση για να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό Superfoods, που καλείται να εξασφαλίσει την πρόκριση και να περιμένει… απώλειες των προπορευομένων, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε και Ερυθρού Αστέρα, για να προλάβει, τουλάχιστον, την τέταρτη θέση που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας.

O Oλυμπιακός, ο οποίος έχει επιδείξει μέχρι τώρα σταθερότητα, θα πρέπει να διαχειριστεί τα πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι και τον Γιανγκ. Μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να επαναλαμβάνει ότι «οι τραυματισμοί και οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογίες», αλλά είναι αναγκασμένος να βρει λύσεις για την απουσία του αρχηγού της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι με την Ούνικς, στο Καζάν, όπου δεν θα ταξιδέψει και ο Γιανγκ.

10 μέρες εκτός ο Σπανούλης

Ο Σπανούλης υπέστη μικρή θλάση στον δεξιό προσαγωγό και θα μείνει εκτός δράσης για τις 10 επόμενες ημέρες, ο Γιανγκ θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για να ξεπεράσει το οστικό οίδημα που παρουσίασε στο πόδι του, ενώ και ο Λοτζέσκι δεν υπολογίζεται για το Καζάν.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, η πληρότητα είναι πιο ισχυρή, μ’ εξαίρεση την απουσία του Γκιστ, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα την παρατεταμένη περίοδο κακής φόρμας του Νικ Καλάθη, που είναι καθοριστικός παράγοντας της επίθεσης.

Η αδυναμία των «πρασίνων» στα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας  (8 ήττες σε 10 αγώνες)  επιβάλλεται να αντιστραφεί, για να μην κινδυνέψει  την  παρουσία  του  στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή