ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποψη: Η 26η Απριλίου

Αποψη: Η 26η Απριλίου

Ο Παναθηναϊκός των έξι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η ομάδα που έχτισε «τούβλο τούβλο» τον μύθο της στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα, αυτοταπεινώθηκε, ύστερα από την απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει η αποστολή από την Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέρει πολύ περισσότερα από τον καθένα για το τι συμβαίνει όταν «σβήνουν» τα φώτα του ΟΑΚΑ. Εχει «ματώσει» οικονομικά σε μια δύσκολη περίοδο, βλέποντας μάλιστα τις εξέδρες άδειες από κόσμο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός, όμως αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια brand name στην Ευρώπη για κάθε μικρό ή μεγάλο παίκτη, προπονητή ή μάνατζερ. Η απόφαση – ποινή με το πούλμαν, αφενός βάζει στο ίδιο «σακί» τους «ενόχους» με τους «αθώους», αφετέρου δυσφημεί όσο ποτέ την ομάδα, η οποία αγωνιστικά αποκλείστηκε μεν από την Ευρωλίγκα, όμως κινδυνεύει πλέον να χάσει όλη την κρίσιμη μεταβατική αυτή χρονιά.

Εχοντας βρει μια σταθερά ύστερα από 5 χρόνια συνεχών «ξηλωμάτων», ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης, εισέρχεται σε μια περίοδο τριβών και εσωστρέφειας, με την εικόνα του πούλμαν να κάνει τον γύρο του κόσμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και επικοινωνιακά.

Η «σκούπα» από τη Φενέρ και η συμπλήρωση πενταετίας μακριά από τα φάιναλ φορ δείχνουν απουσία αγωνιστικής σταθερότητας, αποτέλεσμα των διοικητικών λαθών των τελευταίων χρόνων. Η επιτυχία «χτίζεται», θέλει χρόνο, δεν αγοράζεται. Ο σεβασμός κατακτιέται, δεν επιβάλλεται. Τα λάθη διορθώνονται, τα «εγκλήματα» ποτέ…