ΜΠΑΣΚΕΤ

«Το συμβάν ανήκει στο παρελθόν»

to-symvan-anikei-sto-parelthon-2187367

Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της φετινής περιόδου με τη διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος και την παρουσία τoυ Παναθηναϊκού Superfoods στα πλέι οφ, έχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια και πληρότητα, αποτέλεσαν τη γέφυρα στο χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Τσάβι Πασκουάλ, λόγω της απόφασης του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να επιστρέψει οδικώς η αποστολή των «πρασίνων» από την Κωνσταντινούπολη.

Στη χθεσινή συνάντηση του Καταλανού προπονητή με τον Δ. Γιαννακόπουλο διευκρινίστηκε ότι η διοικητική διαταγή για την επιστροφή της αποστολής με λεωφορείο και η ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων δεν αιτιάζεται κυρίως στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού Superfoods από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, χωρίς να πετύχει νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ενώ δεν τίθεται θέμα διακοπής συμβολαίων στους 4 παίκτες που αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και επέστρεψαν αυτοβούλως με αεροπορικές πτήσεις στην Αθήνα. Τα διοικητικά… αντίποινα αιτιάζονται, κυρίως, σε προγενέστερα κρούσματα απειθαρχίας και αντιεπαγγελματισμού.

Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για την επιστροφή της αποστολής οδικώς από την Κωνσταντινούπολη δεν σχετίζεται με την ήττα και τον αποκλεισμό από το Final Four, αλλά με τα συνεχή κρούσματα απειθαρχίας, αντιεπαγγελματισμού από κάποιους παίκτες και, εν τέλει, την αδιαφορία και την παράδοση άνευ όρων κάποιων παικτών στον τρίτο αγώνα. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να επαναλάβουμε παρόμοιες κινήσεις».

Ο Δ. Γιαννακόπουλος έκρινε προσβλητική την έλλειψη συγγνώμης προς τον κόσμο της ομάδας: «Δυστυχώς, ουδείς από τους αθλητές ένιωσε την υποχρέωση να ζητήσει μια συγγνώμη από αυτό τον κόσμο αλλά και από τη διοίκηση, που σε δύσκολους καιρούς εξακολουθεί να δαπανά εκατομμύρια ευρώ για να είναι η ομάδα στην κορυφή».

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πασκουάλ έθεσε εξαρχής την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει απομάκρυνση των Σίνγκλεντον, Φώτση, Γκέμπριελ και Τζέιμς για την ανυπακοή τους, γιατί ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαζόταν αποδυναμωμένος στα πλέι οφ και ο ίδιος ο προπονητής δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει την ψυχολογική ενότητα όλων των παικτών, ξεπερνώντας τις διαφορετικές αποφάσεις που πήραν για την επιστροφή τους. Ο Πασκουάλ ζήτησε από τον Δ. Γιαννακόπουλο να μην υπάρξουν άλλες παρεμβάσεις, ώστε η η ομάδα να έχει εσωτερική ηρεμία και ομοψυχία. «H άρνησή τους να πειθαρχήσουν στην απόφαση της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την αρνητική δημοσιότητα της ΚΑΕ διεθνώς παρουσιάζοντάς τη διασπασμένη. Με τη στάση τους αυτή απέδειξαν ότι λειτουργούν ως μονάδες και όχι ως οικογένεια. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος για να δικαιολογεί και να ανέχεται τέτοιου είδους ατομικές αντιδράσεις. Αποφασίστηκε από κοινού να μην υπάρξει διακοπή της συνεργασίας, αλλά επιφυλασσόμεθα να εξετάσουμε την ποινή, η οποία και θα επιβληθεί άμεσα», τονίζεται στην ανακοίνωση.