Μπάσκετ: Στα… χαρακώματα ξανά οι «αιώνιοι»

Μπάσκετ: Στα… χαρακώματα ξανά οι «αιώνιοι»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O μεγαλύτερος δυνατός επηρεασμός της διαιτησίας ή τουλάχιστον η αποφυγή δυσμενών αποφάσεων, όπως τις εκτιμούν και τις κρίνουν οι κάθε φιναλίστ από τη δική τους οπτική γωνία στον έναν ή στους δύο επόμενους τελικούς των πλέι οφ, καθώς και η κατακόρυφη άνοδος της πόλωσης στη διεκδίκηση του τίτλου, συνθέτουν την επόμενη ημέρα του 3ου τελικού Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού και της δεύτερης νίκης των «ερυθρολεύκων» (64 – 62), στο ΣΕΦ.

Αμφότεροι, διαμαρτύρονται για τις διαιτητικές κρίσεις του πρόσφατου τελικού (ο Ολυμπιακός για τον Δεσλή, ο Παναθηναϊκός για τους Σχινά, Καρακατσούνη) και συγκεκριμένα για τα πέντε τελευταία λεπτά, όταν οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με διαφορά 10 πόντων (48 – 58), αλλά οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 16 – 4 επανέκτησαν το προβάδισμα στις νίκες και προστάτεψαν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ μπορούν, όμως, να στεφθούν πρωταθλητές τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν νικήσουν, αύριο, στον τέταρτο τελικό του ΟΑΚΑ.

Το… τρίτο ημίχρονο του 3ου τελικού συνεχίστηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods με δύο καταγγελίες. Η πρώτη ότι οπαδοί του Ολυμπιακού κινούνταν στα όρια του αγωνιστικού χώρου και πίσω από τη γραμματεία, βρίζοντας και απειλώντας τους διαιτητές (αναφέρεται και στο φύλλο αγώνος) και η δεύτερη ότι κατά την αποχώρηση των ομάδων τραυματίστηκε στην πλάτη του ο φυσιοθεραπευτής των φιλοξενουμένων, από φωτοβολίδα ευθείας βολής (στο φύλλο αγώνος αναφέρεται ρίψη καπνογόνου). Η Εισαγγελία Πειραιά έχει παραλάβει την έκθεση της ΔΕΑΒ και αναμένεται να ασκήσει διώξεις. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος, επιδόθηκε σε μπαράζ αναρτήσεων στο Instagram, οι οποίες, πέραν της επανάληψης των επίσημων καταγγελιών, εμπεριείχαν και προειδοποιήσεις ενόψει του τέταρτου αγώνα, με τις φράσεις «θα υπάρξει ο νόμος του ΟΑΚΑ» και «φέτος ή εμείς ή κανείς».

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησαν με επιστολή καταγγελίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις εμπρηστικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον αθλητικό εισαγγελέα και τον ΕΣΑΚΕ και ζητούν την τιμωρία του ομολόγου τους, που απάντησε με νέα ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

«Αυτό και αν είναι θράσος… Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης… Υπάρχει κράτος; ΥΓ.: Κύριοι του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ΣΕΦ θα μας πείτε τίποτα ή όλα ήταν καλά;», ανέφερε στο σχόλιο του.

Τα όρια του δεδομένου φανατισμού ξεπεράστηκαν και προκάλεσαν την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωση προειδοποίησε ότι: «Αν στις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτών δεν προαχθεί το αθλητικό πνεύμα, αλλά οτιδήποτε άλλο, το κράτος θα επαναπροσδιορίσει τη χρήση των δύο σταδίων, καθώς παραχωρεί δημόσια περιουσία για προαγωγή του αθλητικού πνεύματος».

Πιθανή είναι και η πρόσκληση συνάντησης του κ. Βασιλειάδη με τους ιδιοκτήτες των δύο φιναλίστ, αλλά αμφίβολη είναι η ανταπόκρισή τους, ενώ μπορεί να υπάρξει και κλήση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

• Τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός του 3ου τελικού, καθώς στον Παναθηναϊκό ο Μπουρούσης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση και δεν προπονήθηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και στον Ολυμπιακό, με τον Γκριν (τενοντίτιδα) και Παπανικολάου (μυϊκό σπασμό), αλλά και οι τρεις αναμένεται να παίξουν, λόγω της κρισιμότητας του τέταρτου τελικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή