«Καυτό» τζάμπολ με φόντο τον τίτλο

«Καυτό» τζάμπολ με φόντο τον τίτλο

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψυχολογία του τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ είναι πολύ συγκεκριμένη για τον Παναθηναϊκό Superfoods που δεν έχει «αύριο» στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ αντίθετα για τον Ολυμπιακό, η ύπαρξη της τελευταίας ευκαιρίας του πέμπτου αγώνα στην έδρα του, τον απαλλάσσει από μεγάλο ποσοστό άγχους. Για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, το τέλος του σημερινού αγώνα (21.00), επιβάλλεται να τον βρει νικητή για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάει στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Κυριακή, για να διεκδικήσει τον τίτλο που κατέχουν οι «ερυθρόλευκοι», τα δύο τελευταία χρόνια.

Τα λόγια… περισσεύουν σε αγώνες που κρίνουν την κατάκτηση ή όχι τίτλων και η μόνιμη επωδός των πρωταγωνιστών κάνει λόγο για τη θέληση, την αποφασιστικότητα, τη δυναμική και τον εγωισμό σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τη διαιτησία στον τρίτο τελικό, αλλά είναι αναγκασμένοι να μην ασχοληθούν περισσότερο και να αποδείξουν ότι στην έδρα τους, έχοντας και τη συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών τους, θα παίξουν καλύτερα από τον δεύτερο τελικό και μπορούν να νικήσουν ευκολότερα τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Ο Μπουρούσης αντεπεξήλθε για 20 λεπτά στην προπόνηση των «πρασίνων», παρά τους πόνους στη μέση του και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Πασκουάλ, λόγω της δεδομένης κρισιμότητας του αγώνα και ενδεχομένως να κάνει και ένεση πριν από το τζάμπολ. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική άνεση από το προβάδισμα στις νίκες (2-1), αυτή τη φορά θα έχουν τον Σπανούλη που δεν έπαιξε στον δεύτερο τελικό και πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν το άγχος των γηπεδούχων και να επαναλάβουν την κατάκτηση του περυσινού τίτλου στο ΟΑΚΑ. Στη διάθεση του Σφαιρόπουλου θα βρίσκονται οι Γκριν και Παπανικολάου.

Ποινή μιας αγωνιστικής

Το φύλλο αγώνα και οι εκθέσεις της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ, εξετάστηκαν από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και επέφεραν την επιβολή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική που θα ισχύσει την περίοδο 2017-18, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.300 ευρώ. O πέμπτος τελικός, εφόσον διεξαχθεί, θα έχει θεατές στις εξέδρες του ΣΕΦ, όπως ήταν γνωστό, πριν από την εκδίκαση και σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

• Κόντρα στα… προγνωστικά της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμους τόνους και δεν υπήρξαν λογομαχίες από τους εκπροσώπους των δύο φιναλίστ, ενώ παρέστη ο Δ. Γιαννακόπουλος. Ο Αναστόπουλος βγήκε με ορισμό, ενώ έγινε κλήρωση για τους Πουρσανίδη και Ανδρικόπουλο που συμπληρώνουν την τριάδα των διαιτητών στον σημερινό αγώνα. Παράλληλα, το πρωί, είναι πιθανή να υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, στην πρόσκληση συνάντησης του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ώστε να γίνουν συστάσεις για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών και να μην υπάρξει περαιτέρω ένταση.

• Εναν χρόνο, μόλις, διήρκεσε η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και χθες ανακοινώθηκε από την ομάδα της Καταλωνίας, η λύση της συνεργασίας τους. Ο Ελληνας τεχνικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους αλλεπάλληλους και σοβαρούς τραυματισμούς παικτών της Μπαρτσελόνα, ενώ ο τεχνικός διευθυντής, Νάτσο Ροντρίγκεθ, εξήγησε ότι «δεν ήταν μια σεζόν συνηθισμένη. Η φανέλα αυτής της ομάδας δεν επιτρέπει να γίνεται χρονιά σαν κι αυτή που κάναμε, γιατί δεν πετύχαμε κανένα στόχο. Ο επόμενος προπονητής πρέπει να είναι ηγέτης».

• Ανήμερα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ στις 14 Ιουνίου 1987, η ΕΟΚ θα διοργανώσει εκδήλωση τιμής στο πολιτιστικό κέντρο «Δαΐς» για τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή