Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Πόλεμος» μέχρι τέλους

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Πόλεμος» μέχρι τέλους

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δεδομένη διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να φτάσει ώς τα άκρα τη διαμάχη του με την Ευρωλίγκα, είτε αποχωρώντας από τη διοργάνωση είτε φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό, αν στο δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο κόσμος ζητήσει την παραμονή της ομάδας στη διοργάνωση, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο τριγμών και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και αβέβαιο ευρωπαϊκό μέλλον των «πρασίνων».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, έχοντας ως νέα αιτία της διαμάχης με την Ευρωλίγκα, την τελευταία πενταετία, την πρωτοφανή για επενδυτή αυτού του βεληνεκούς ποινή αποκλεισμού που του επιβλήθηκε για έναν χρόνο, τοποθετεί στη «ζυγαριά» τα υπέρ και τα κατά της κατάληξης που θα έχει ο «πόλεμος» με τη διοίκηση του συνεταιρισμού των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Αν η ποινή του δεν μειωθεί δραστικά ή εξαλειφθεί στην έφεση που κατατέθηκε, ο συνεχιστής της «αυτοκρατορίας» και των 6 ευρωπαϊκών τροπαίων θα ζητήσει την ψήφο του κόσμου, στον οποίο διαπιστώνεται υψηλή συσπείρωση υπέρ της πρότασης αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί η πλειονότητα του κόσμου συμφωνεί με την άποψη ότι η ομάδα μπάσκετ αδικείται από τη διαιτησία στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον «άσωτο υιό» της. Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει λόγω της προσωπικής συμπεριφοράς του κ. Γιαννακόπουλου, όπως θα μπορούσε να υποστηριχτεί στον αντίλογο της προαναφερθείσας θέσης, ο Παναθηναϊκός και η οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι άρρηκτα δεμένες έννοιες επί 30 και πλέον χρόνια για μεγάλες επιτυχίες (6 ευρωπαϊκά) και αποτυχίες.

Δεύτερον, η ομάδα μπάσκετ, συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει με όλα τα άλλα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, αποτελεί το τελευταίο «φρούριο» «πράσινης» περηφάνιας. Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Δ. Γιαννακόπουλος θέτει… «εκ του ασφαλούς» προ δημοψηφίσματος τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι θα είναι μαζί του.

Αν ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα και με τη σύμφωνη βούληση του κόσμου του, θα πρέπει να καταβληθεί η ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση για το δεκαετές συμβόλαιο εγγυημένης συμμετοχής που υπέγραψε τελευταίος από τους δέκα άλλους εταίρους. Αυτή η εξέλιξη, όμως, θα πάρει την οδό των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ώστε ο Παναθηναϊκός να αποφύγει την καταβολή της ρήτρας. Παράλληλα, ο Δ. Γιαννακόπουλος με την αποχώρηση του Παναθηναϊκού θέλει να επιφέρει πλήγμα στα έσοδα του νέου χορηγού της Ευρωλίγκας και να προκαλέσει πιθανή φυγή και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η ενότητα της Ευρωλίγκας που τελεί υπό τη μονοκρατορία του Καταλανού Τζόρντι Μπερτομέου, μπορεί να δοκιμαστεί σημαντικά με απρόβλεπτες εξελίξεις. Η επόμενη ημέρα της ευρωπαϊκής εκπροσώπησης του ΠΑΟ θα αναζητηθεί αναγκαστικά σε άλλη διοργάνωση και θα είναι υπό την αιγίδα της FIBA με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και μεταγραφικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή