Σουηδία – Σλοβακία 1-0: Από τα 11 μέτρα στους «16» του Euro (βίντεο)

Σουηδία – Σλοβακία 1-0: Από τα 11 μέτρα στους «16» του Euro (βίντεο)

Αγκαλιά με την πρόκριση η Σουηδία που άξιζε περισσότερα από το «φτωχό» 1-0 κόντρα στην Σλοβακία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το σημείο του πέναλτι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στην αναμέτρηση της Σουηδίας με την Σλοβακία, με τους Σουηδούς να επικρατούν με 1-0 και να είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των «16» του Euro.

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι που άνοιξε στην Αγία Πετρούπολη την αυλαία της 2ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, η Σουηδία που προερχόταν από την ισοπαλία (0-0) κόντρα στο φαβορί του ομίλου την Ισπανία, αντιμετώπιζε τη Σλοβακία που στο δικό της ξεκίνημα είχε κάνει την έκπληξη νικώντας με 2-1 την Πολωνία. Οι Σκανδιναβοί ήταν κυρίαρχοι -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Ντουμπράβκα, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος. Στο 59ο λεπτό, ο γκολκίπερ των Σλοβάκων είπε «όχι» στην κεφαλιά του Αουγκούστινσον, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ντάνιελσον –πάλι με κεφαλιά- έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ελάχιστες στιγμές μετά ήταν η σειρά του Ίσακ να απειλήσει αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Στο 71ο λεπτό, πάλι ο Ίσακ έφτασε σε θέση βολής έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια, αλλά ο Ντουμπράβκα έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά στο 77ο λεπτό, ο επιθετικός της Σοσιεδάδ μπήκε στην περιοχή όπου και ανατράπηκε από τον Ντουμπράβκα, με τον Ζίμπερτ να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φόρσμπεργκ, ο οποίος αυτή τη φορά νίκησε τον Ντουμπράβκα κάνοντας τοι 1-0. Οι Σλοβάκοι στα λεπτά που ακολούθησαν προσπάθησαν, έκλεισαν τους Σουηδούς στην περιοχή τους, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Με τη νίκη της αυτή η Σουηδία είναι πλέον μια ανάσα από τους «16», ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει –πάλι στην Αγία Πετρούπολη- την Πολωνία. Η Σλοβακία θα ταξιδέψει στην Σεβίλλη για να παίξει με την Ισπανία.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: Ολσον (23’), Ντουμπράβκα (76’), Ντούντα (80’), Βάις (87’)

Σουηδία (Γιάν Αντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον (Μπένκτσον), Λίντελοφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (64΄ Κλάεσον), Έκνταλ (88’ Σβένσον), Φόρσμπεργκ (93’ Κραφτ), Λάρσον Ίσακ, Μπεργκ (64΄ Κουάισον).
Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (65’ Χάρασλιν), Σάτκα, Χούμποτσαν (84’ Χάντσκο), Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χροσόβσκι ( 84΄Ντούρις), Ντούντα, Κόσελνικ, Κοσέλνικ, Χάμσικ (77’ Μπένες), Μακ (77’ Βάις).

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Σουηδία (1-0) 4
Σλοβακία (2-2) 3
Ισπανία (0-0) 1*
Πολωνία (1-2) 0*

*Ισπανία και Πολωνία έχουν από ένα ματς και παίζουν αύριο Σάββατο (19/6).

Η τελευταία αγωνιστική (23/6)
Σλοβακία – Ισπανία
Σουηδία – Πολωνία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή