Πρωτάθλημα: Καλύτερο μεν, με πολλά προβλήματα δε

Πρωτάθλημα: Καλύτερο μεν, με πολλά προβλήματα δε

Το χρονικό της μετάθεσης της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ και ο «τελικός» παραμονής Ιωνικός – Λαμία

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει χαρακτηριστεί το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Αν εξαιρέσουμε τις τοξικές ανακοινώσεις των ΠΑΕ, τη συμπεριφορά των παραγόντων στις μεταξύ τους συσκέψεις και αφήσουμε στην εξίσωση μόνο τους παίκτες και τους προπονητές, η απάντηση που δίνεται είναι ναι. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει μέχρι το τελευταίο λεπτό της διαδρομής, τόσο για τον τίτλο του πρωταθλητή, όσο και για τη μάχη της ουράς. Ενδιάμεσα υπάρχει μια ακόμα ενδιαφέρουσα μονομαχία, αυτή για την 3η θέση που δίνει το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και θα καθοριστεί, ό,τι και να συμβεί στην 9η αγωνιστική, την άλλη Κυριακή στην Τούμπα στο φινάλε του πρωταθλήματος και στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, με το Δικέφαλο να έχει όμως και τη δεύτερη ευκαιρία του αν κατακτήσει το Κύπελλο.

Το Σάββατο (6/5) συνέβησαν πολλά που για ακόμα μια φορά έδωσαν στους λίγους ρομαντικούς που έχουν μείνει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να καταλάβουν ότι όσο και αν θέλουμε Premier League δεν θα γίνουμε ποτέ, παρά το γεγονός ότι η κόντρα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, μοιάζει με αυτή της Μάντσεστερ Σίτι με την Αρσεναλ.

Λίγες ώρες πριν από την σέντρα, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι περίπου 30 μέλη της ομάδας, παίκτες και τεχνικό επιτελείο, έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και ζήτησε από τη Λίγκα την αναβολή της 9ης αγωνιστικής για λόγους ισονομίας. Επειδή πλέον δεν υπάρχει πρωτόκολλο είναι στο χέρι των ομάδων το αν θα κάνουν δεκτό το αίτημα των «πρασίνων» και τελικά αποφασίζεται η αγωνιστική να αναβληθεί, χωρίς αρχικά να ξεκαθαρίσει το πότε θα δινόταν το πράσινο φως για την σέντρα, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν. Απόφαση που τουλάχιστον επίσημα δεν προκάλεσε τις αντιδράσεις των ΠΑΕ. Αρχικά ορίζεται έκτακτο ΔΣ της Super League για την Κυριακή (7/5) προκειμένου να αποφασιστεί το πότε θα γινόταν η αγωνιστική. Όμως και εδώ δημιουργήθηκε θέμα με τον διαιτητή του ντέρμπι και το αν θα μπορούσε τελικά να έρθει αν η αγωνιστική μετατίθετο για Τρίτη ή Τετάρτη. Ετσι ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας την εξουσιοδότηση των ΠΑΕ για θέματα έκτακτης ανάγκης, όπως το συγκεκριμένο, επίσπευσε τη διαδικασία και αποφάσισε μαζί με την αντιπρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, τη διεξαγωγή της 9ης στροφής του πρωταθλήματος τη Δευτέρα (8/5), χωρίς την πραγματοποίηση ΔΣ. Και εδώ δεν υπάρχουν -επίσημα- αντιδράσεις, αν και τίθεται το ερώτημα πως κάποιος παίκτης που νοσεί την Κυριακή θα μπορέσει να παίξει 24 ώρες μετά. Η μοναδική τοποθέτηση που έγινε από τους «πράσινους» στα social media ήταν αυτή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, που μέσω twitter ανέφερε το μεσημέρι της Κυριακής: «Ήθος και ψυχή ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ώρες, τη Δευτέρα το βράδυ στις 21.00 θα γίνουν τα ματς της 9η αγωνιστικής. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Αρης – ΑΕΚ και Βόλος – ΠΑΟΚ, με τα δύο πρώτα να είναι κομβικά για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «πράσινοι» αν κάνουν το δύο στα δύο είναι πρωταθλητές, η Ενωση θέλει δύο νίκες, αλλά και απώλεια βαθμών από τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Αρης – ΑΕΚ, Βόλος – ΠΑΟΚ

10η αγωνιστική: ΑΕΚ – Βόλος, Παναθηναϊκός – Αρης, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 77, ΑΕΚ 77, Ολυμπιακός 67, ΠΑΟΚ 64, Αρης 50, Βόλος 40.

Ανάλογος «τελικός» υπάρχει και στην ουρά. Εδώ από το βράδυ του Σαββάτου γνωρίζουμε τη μια ομάδα που υποβιβάζεται στη Super League 2 και αυτή είναι ο Λεβαδειακός που αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» αν και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 93ο λεπτό. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έμειναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας 28 βαθμούς, όμως για να σώσουν την κατηγορία θα πρέπει να μη χάσουν το Σάββατο στη Νεάπολη από τον Ιωνικό που έχει 26 βαθμούς και θέλει μόνο το τρίποντο για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία στέλνοντας μαζί με τους Βοιωτούς στη μικρότερη τη Λαμία. Οι Νικαιώτες το Σάββατο αν και προηγήθηκαν δύο φορές του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», ισοφαρίστηκαν άλλες δύο και πλέον ποντάρουν στη δύναμη της έδρας τους, προκειμένου να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση. Το παράδοξο με τον Λεβαδειακό είναι πάντως ότι σε όλη τη διάρκεια των πλέι άουτ είναι αήττητος καθώς έχει μια νίκη και πέντε ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα δεχτεί τρεις φορές την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Αντίθετα η χειρότερη παρουσία στο μίνι αυτό πρωτάθλημα είναι αυτή του Παναιτωλικού που δεν έχει ακόμα νίκη, μετρώντας πέντε ήττες και μια ισοπαλία.

Το πρόγραμμα των πλέι άουτ

7η αγωνιστική: Αστέρας Τριπ. – Ατρόμητος, Ιωνικός – Λαμία, Λεβαδειακός  ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός – ΟΦΗ.

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 38, Ατρόμητος 37, ΠΑΣ Γιάννινα 33, Αστέρας Τριπ. 30, Παναιτωλικός 30, Λαμία 28, Ιωνικός 26, Λεβαδειακός 25.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή