Πάσχα στη Φολέγανδρο: Η διαδρομή της Παναγίας και τα καμπανάκια
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το Πάσχα στη Φολέγανδρο μπορεί να είναι μια εμπειρία από τις λίγες. Όλα τα σπίτια ευλογούνται από την εικόνα της Παναγίας που περιφέρεται επί τρεις ολόκληρες μέρες με τη συνοδεία πιστών που την ακολουθούν βήμα-βήμα.


Φολέγανδρος, το παρεΐστικο νησί
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη από όταν κάναμε διακοπές «ό,τι να ’ναι» πριν από είκοσι χρόνια και κρατάει το ίδιο «γευστική» μέχρι σήμερα, που αποκτήσαμε οικογένειες και παιδιά.

Αφιέρωμα Πάσχα: Κυκλάδες
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη Σαντορίνη ή στην Αμοργό; Στην Πάρο ή στη Νάξο; Κάνουμε Ανάσταση με φόντο το μπλε και το λευκό του Αιγαίου.


Φολέγανδρος: Μικρή, αλλά πολυπρόσωπη
ΤΑΞΙΔΙΑ

Παρά το μικρό της μέγεθος και τη σχετικά μεγάλη απόστασή της από το λιμάνι του Πειραιά, έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός.


Φολέγανδρος: Παράδεισος για οδοιπόρους
ΤΑΞΙΔΙΑ

Δύο δεκαετίες χρειάστηκαν για να μετατραπεί το άλλοτε άγονο κυκλαδονήσι σε δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στις Κυκλάδες, ανακαλύπτουμε την ωραία Φολέγανδρο, την περπατάμε, την παρατηρούμε, την απολαμβάνουμε, την αγαπάμε.

Προσκύνημα στη Φολέγανδρο
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τρεις ημέρες διαρκεί η περιφορά της εικόνας της Παναγίας απ’ άκρη σ’ άκρη στο μακρινό κυκλαδίτικο νησί, που γιορτάζει την άνοιξη και το Πάσχα με ένα έθιμο μοναδικό: όλοι οι κάτοικοί του ανοίγουν τα σπίτια τους και υποδέχονται με τα πιο νόστιμα κεράσματα την ακολουθία της εικόνας.