Η Grande Place από ψηλά
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ερώτηση: «Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στις Βρυξέλλες;». Απάντηση: «Το τρένο των οκτώ για το Παρίσι»… Το σύντομο αυτό ανέκδοτο είναι ενδεικτικό της κακής φήμης που έχει η άτυπη πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόσο μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων εκπατρισμένων που περνάμε μέρος της ζωής μας σε αυτήν όσο και μεταξύ των επισκεπτών. Και είναι αλήθεια […]


Απολαμβάνοντας τη λιακάδα στην πλατεία Poelaert. (Φωτογραφία: AP Photo/Francisco Seco)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οργανώνουμε βόλτα σε έναν δρόμο γεμάτο αρ νουβό αρχιτεκτονήματα και πίνουμε μοναστηριακού τύπου μπίρες σε μοντέρνες εκδοχές.  

Άποψη της Grand-Place, μιας από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Διακρίνεται το Μουσείο της Πόλης των Βρυξελλών. (Φωτογραφία: GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Χορτάστε την πείνα σας με κρέπες, όπως οι Βέλγοι, κάντε ένα δροσιστικό διάλειμμα από την περιήγηση σε μια αρ ντεκό πισίνα και παρακολουθήστε μια συναυλία για λίγους και καλούς κάτω από τον πιο υπέροχο θόλο της πόλης.

1. Διαβάζοντας κόμικς στον τόπο που γέννησε σειρά αγαπημένων ηρώων. 2. Αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή. (Φωτογραφίες: ERIC DANHIER)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κλείνουμε νωρίς εισιτήρια για ένα φθινοπωρινό city break στην πρωτεύουσα του Βελγίου, πριν πιάσουν τα μεγάλα κρύα του χειμώνα.