Οικονομική ανάσα στον πολιτισμό από τον Δήμο Αθηναίων

Οικονομική ανάσα στον πολιτισμό από τον Δήμο Αθηναίων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη πρόσκληση για την κατάθεση αίτησης οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη Πέμπτη (28 Ιανουαρίου) ο Δήμος Αθηναίων. Δυνατότητα χρηματοδότησης έχουν θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπηρεσίες διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων, δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων, υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και προγραμμάτων κ.ά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική προδημοσίευση, περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ 59.14/ 82.30/ 90.01/ 90.02/ 90.04/ 91.02/ 91.03/ 91.04/ 93.29.19.01/ 93.29.21/94.99.16. 

Το πρόγραμμα που έχει ύψος 7,7 εκατομμύρια ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) ενώ πηγές στους δήμους ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο προϋπολογισμός εφόσον υπάρξει μεγάλη ζήτηση. Η προκήρυξη θα είναι «ανοιχτή» για ένα μήνα, έως δηλαδή το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτημάτων. Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), ίσης με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση. Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που καταγράφουν έξοδα από 10.000 ευρώ και άνω και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζομένους. Ως κατώτερη δυνατή ενίσχυση ορίζονται οι 5.000 ευρώ, ενώ το ποσό που θα δοθεί σε μια επιχείρηση δεν μπορεί να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Υποστήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού εντός των ορίων περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων».

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 – ΕΣΠΑ 2014-2020. Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχει αναρτηθεί προδημοσίευση της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες της ΕΑΤΑ (www.athensib.gr), του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr). Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 213-01.66.100, e-mail: [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή