«Γρήγορες» σειρές για όλα τα γούστα

«Γρήγορες» σειρές για όλα τα γούστα

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ολοφάνερο πια πως βρισκόμαστε στην εποχή της «γρήγορης» τηλεόρασης. Με τις σειρές να πέφτουν βροχή στις διάφορες πλατφόρμες και την προσοχή του κοινού αναγκαστικά να μοιράζεται, αν κάποια από αυτές έχει διάρκεια 10 επεισοδίων θεωρείται… μαραθώνιος. Προς το παρόν ο περιορισμός αυτός αποδεικνύεται μάλλον ευεργετικός, με τους παραγωγούς και τους σεναριογράφους να βρίσκουν πλέον τις ιδανικές αναλογίες χρόνου – δράσης, είτε πρόκειται για αυτοτελή μίνι σειρά είτε για έναν κύκλο που προορίζεται να έχει αρκετές συνέχειες. Παρακάτω προτείνουμε ένα μείγμα τέτοιων αξιόλογων σειρών από τις πλατφόρμες του Netflix και του Apple TV, στις οποίες αξίζει κανείς να αφιερώσει 5-8 ώρες και να τις παρακολουθήσει ακόμα και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

«Sky Rojo»
Netflix

Ο δημιουργός των επιτυχημένων «Casa de Papel» και «White Lines», Αλεξ Πίνια, επιστρέφει με το πιο εξτραβαγκάν πρότζεκτ που έχει γεννήσει μέχρι στιγμής η φαντασία του. Τρεις όμορφες ιερόδουλες το σκάνε από τον οίκο ανοχής-κλαμπ όπου βρίσκονται αιχμάλωτες, τραυματίζοντας σοβαρά και το αφεντικό τους. Εκείνος βέβαια δεν σκοπεύει να τις αφήσει να ξεφύγουν και σύντομα ένα κυνηγητό γεμάτο παράνοια και απρόοπτα θα εξαπολυθεί μέσα στα καυτά –μεταφορικά και κυριολεκτικά– τοπία της Τενερίφης.

Ο Πίνια προσπαθεί σκληρά ώστε η σειρά του να τσεκάρει όλες τις «άνω των 16 ετών» προδιαγραφές (σεξ, βία, γυμνό, ακατάλληλη γλώσσα, σεξουαλική βία, χρήση ναρκωτικών) που βάζει το Netflix, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως η προσέγγισή του είναι πραγματικά «βρώμικη». Αντιθέτως, το στυλιζάρισμα είναι εδώ έντονο, μιμούμενο το στυλ του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, μέσα από μια έκρηξη χρωμάτων, δράσης και παλιάς καλής παράνοιας, όλα στην οικονομική συσκευασία των οκτώ ημίωρων επεισοδίων. Οπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο δεύτερος κύκλος «προσγειώνεται» στην πλατφόρμα στις 23 Ιουλίου.

«Last Chance U: Basketball»
Netflix

«Γρήγορες» σειρές για όλα τα γούστα-1
Οι νεαροί παίκτες του δημόσιου πανεπιστημίου χύνουν τόνους ιδρώτα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία αποτελεί αυτοτελές μέρος ενός σπονδυλωτού προγράμματος γύρω από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στις ΗΠΑ, μας δείχνει πως ο τελευταίος παρέχει με πολλούς τρόπους ευεργετικές υπηρεσίες στην κοινωνία. Στο επίκεντρο εδώ βρίσκεται το μπάσκετ και συγκεκριμένα η ομάδα του δημόσιου κολεγίου (Community College) του Ανατολικού Λος Αντζελες. Εκεί, ένα ετερόκλητο σύνολο παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεγαλώσει μέσα σε σκληρές συνθήκες, βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Τζον Μόσλι, ενός παθιασμένου προπονητή – δασκάλου που έχει βάλει σκοπό να τους κάνει πρωταθλητές της περιφέρειας. Μέσα από τα οκτώ επεισόδια της σειράς –και πέρα από τις αθλητικές επιδόσεις– αναδεικνύονται κυρίως οι χαρακτήρες των νεαρών παικτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, στις ζωές των οποίων το μπάσκετ παίζει καθοριστικό ρόλο. Είτε αυτοί έχουν σαν όνειρο να παίξουν μια μέρα στα παρκέ του NBA κερδίζοντας δόξα και χρήμα είτε (οι περισσότεροι) βρίσκουν απλώς μια υγιή διέξοδο μακριά από τα σκοτεινά μονοπάτια που συχνά προκαθορίζονται μπροστά τους.

«Servant»
Apple TV+

«Γρήγορες» σειρές για όλα τα γούστα-2
Στο «Servant», μια μυστηριώδης δύναμη εξαπολύεται στη μεγαλοαστική ζωή ενός ζευγαριού.

Η σειρά, σε παραγωγή του μάστορα του τρόμου Ν. Μ. Σιάμαλαν, ολοκλήρωσε μόλις τον δεύτερο κύκλο της, αποτελώντας απόδειξη ότι ακόμα και αυτό το «δύσκολο» κινηματογραφικό είδος μπορεί να μεταφερθεί με επιτυχία στη μικρή οθόνη. Εδώ βέβαια δεν μιλάμε ακριβώς για καθαρό τρόμο, αλλά για ένα θρίλερ γεμάτο με τους κώδικες του horror. Η Ντόροθι και ο Σον Τέρνερ είναι ένα τυπικό μεγαλοαστικό ζευγάρι που βιώνει μια τεράστια απώλεια. Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με παράδοξο τρόπο, προσλαμβάνουν μια νεαρή κοπέλα ως νταντά, η οποία ωστόσο θα αποδειχθεί κάτοχος μιας μυστηριώδους δύναμης που θα καθορίσει στο εξής τις ζωές τους.

Ο Σιάμαλαν σκηνοθετεί υποδειγματικά το πρώτο επεισόδιο, δίνοντας τον τόνο και για τα επόμενα, σε μια σειρά που καταφέρνει να εκπλήξει με πολλούς και πανέξυπνους τρόπους. Εδώ μην περιμένετε ξαφνικά τρομάγματα και τελετουργικές μουσικές· αντιθέτως, όλη τη δουλειά κάνουν η αλλόκοτη ατμόσφαιρα και οι απολαυστικές λεπτομέρειες, μαζί με τις πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

«Ted Lasso»
Apple TV+

«Γρήγορες» σειρές για όλα τα γούστα-3
Στο «Ted Lasso», ο εξαιρετικός Τζέισον Σουντέικις ξεκλειδώνει τα μυστικά του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο αυτοσαρκασμός είναι συνήθως χαρακτηριστικό των Βρετανών, ωστόσο εδώ οι ρόλοι σε μεγάλο βαθμό αντιστρέφονται, με έναν Αμερικανό προπονητή του φούτμπολ από το Κάνσας (Τζέισον Σουντέικις) να καταφθάνει στην Αγγλία προκειμένου να αναλάβει τις τύχες μιας παραπαίουσας ομάδας της πρώτης ποδοσφαιρικής κατηγορίας. Μην έχοντας ιδέα από το άθλημα, αλλά με συμμάχους τον εξαιρετικό βοηθό του –απερίγραπτος ο Μπρένταν Χαντ–, την αινιγματική ιδιοκτήτρια της ομάδας και κυρίως τον δικό του ενθουσιασμό, θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Βασισμένη σε έναν εκπληκτικό Σουντέικις αλλά και στο καλογραμμένο σενάριο, η σειρά χτίζει διάφορες κωμικές υποϊστορίες και κρατά σταθερό τόσο το ενδιαφέρον όσο και το χαμόγελο στα χείλη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή