Μπόρις Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας

Μπόρις Τζόνσον: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην ειδικός σύμβουλος Ντόμινικ Κάμινγκς, απορρίπτει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον,δηλώνοντας ωστόσο ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη λυπάμαι πραγματικά για τον πόνο που ο λαός της χώρας βίωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Τζόνσον: Αποκαλούσε τον κορωνοϊό “kung flu” και σχεδίαζε σόου μπροστά στις κάμερες

Ερωτηθείς από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Κάμινγκς, ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Τζόνσον τόνισε πως οι αποφάσεις που έπρεπε να πάρει ήταν πολύ δύσκολες και διέψευσε των πρώην σύμβουλό του πως οι ενέργειες της κυβέρνησης στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.

Όπως είπε «ο χειρισμός της πανδημίας ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνει αυτή η χώρα, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να επιβάλλεις lockdown είναι τραυματικό γεγονός για μια χώρα, η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν τρομερά δύσκολη και σε κάθε στάδιο προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες ζωών, προσπαθήσαμε να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας (NHS)».

«Ακολουθήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις επιστημονικές συμβουλές», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει με στοιχεία αυτήν την κυβέρνηση ότι εφησύχασε μπροστά στην απειλή του ιού».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή