Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα σύνθεση και ανανεωμένη εικαστική ταυτότητα, αλλά διατηρώντας σταθερά τα χαρακτηριστικά τους πνευστά και τη διάθεση για εντυπωσιακές εμφανίσεις, οι Kadebostany ανεβαίνουν απόψε και αύριο στην ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης και η εικαστικός Σοφία Φλώρου – Αρβανίτη αφηγούνται κομβικές στιγμές του ανθρώπινου πολιτισμού στην παράσταση «Life in ruins», που παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο «μικρό» αρχαίο θέατρο της Λάρισας. Στις 9 μ.μ., Εργατικής Πρωτομαγιάς 13.

Με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της ομάδας Anima «Μια χώρα δύο αιώνες μετά», σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ξεκινάει το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Παίζουν οι Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Βασισμένη στα έργα του Ευριπίδη και του Ρακίνα, η παράσταση «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, δίνει το τελευταίο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο Βράχων. Ερμηνεύουν οι Μίνα Αδαμάκη, Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Περδίου, Ραφίκα Σαουίς, Δημήτρης Τσίκλης. Στις 9 μ.μ., Οδός Ταταούλων.

Ενόψει της συναυλίας της στο Konzerthaus του Βερολίνου την 1η Αυγούστου, η ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, θα ερμηνεύσει απόψε στους Δελφούς την «Ηρωική» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και επιλογές από τους «Ελληνικούς χορούς» του Νίκου Σκαλκώτα. Στις 9 μ.μ., Θέατρο «Φρύνιχος»​​​​​​.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή