Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διεθνές φεστιβάλ Αιγών «Στους δρόμους του Αλέξανδρου» διοργανώνεται από τις 20 έως τις 22 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας. Το κοινό θα παρακολουθήσει συναυλίες με παραδοσιακά όργανα από το Αφγανιστάν, την Ινδία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και μουσικές του Πόντου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο Αρμένιος μουσικοσυνθέτης Haig Yazdjian.  

Πρεμιέρα για την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη. Το διαχρονικό έργο του Αισχύλου παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., με το γνωστό μουσικό σκηνοθετικό ιδίωμα του Αρη Μπινιάρη. Στον ρόλο του Προμηθέα ο Γιάννης Στάνκογλου. 

Στο Παλαιό Ελαιουργείο μεταφέρεται η έναρξη του Φεστιβάλ των Αισχυλείων με τη συναυλία της Φωτεινής Δάρρα και του πιανίστα Γιώργου Παπαχριστούδη την Κυριακή 22 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου και τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η έκθεση «Εύζωνες» μεταφέρεται στο ανακαινισμένο Κτίριο Σπέντζα στα Φιλιατρά μετά την ολοκλήρωσή της στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Τον σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφουν η Ιρις Κρητικού και ο Νίκος Βατόπουλος. Εγκαίνια, Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 8 μ.μ.

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στους κήπους της οικίας του Μοχάμεντ Αλι, την μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο με τίτλο «Το όραμα του ποιητή: Σύγχρονοι Eλληνες συνθέτες μελοποιούν Διονύσιο Σολωμό», με τη Νιόβη Κλαυδιανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή