Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες, βίντεο και μουσικές συνθέσεις που αντλούν την έμπνευσή τους από το ποίημα του Κ. Καβάφη «Το τέλος του Αντωνίου», καθώς και μια θεματική αρχαιολογική ξενάγηση περιλαμβάνει σήμερα και αύριο το πολυσυλλεκτικό εγχείρημα της Artifactory με τίτλο «Καβάφης: 4 ποιήματα για τη Νικόπολη». Στις 7.15 μ.μ. Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης.

Ο Νιγηριανός Burna Boy έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Ο Burna Boy έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό ύφος, ένα συνδυασμό afrobeat, dancehall, hip-hop και R&B, και θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης αφρικανικής μουσικής σκηνής.

Η παράσταση «Στη σκιά του Ομήρου», σε κείμενο της Πένυς Φυλακτάκη και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στον αρχαιολογικό χώρο Σκάρκου. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης, Βλοτίνα Νουλέλη, Ειρήνη Διαλεχτή και Ηλίας Λογοθέτης. Στις 7 μ.μ. Χώρα Ιου.

Με μια συναυλία υπό τον τίτλο «Ολοι μαζί μία ψυχή!», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, ολοκληρώνεται απόψε το 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας. Συμμετέχουν η πιανίστρια Αλεξία Μουζά και η ορχήστρα Academica, υπό τον Νίκο Αθηναίο. Στις 9 μ.μ. Παραλία Αύρας.

Η κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβό «Η κληρονομιά», σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία της με μια στάση στο Κηποθέατρο Παπάγου. Παίζουν οι Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκα κ.ά. Στις 9 μ.μ. Οδός Κορυτσάς.

Εργα εννέα σύγχρονων εικαστικών, εμπνευσμένα από τις ιδιαιτερότητες του Μεσολογγίου, περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση «Iera Polis I/eromeni», που ολοκληρώνεται αύριο στο Μουσείο Αλατος της πόλης. Ιδέα – επιμέλεια: Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη. Από τις 11 π.μ. Παραλία Τουρλίδας.

Στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης παρουσιάζεται η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη. Τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή