Θέατρο «Πορεία»: Ισορροπίες, νέα έργα, live streaming

Θέατρο «Πορεία»: Ισορροπίες, νέα έργα, live streaming

Το ρεπερτόριο του θεάτρου «Πορεία» για την περίοδο 2021-2022

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας σημειώσει ίσως τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του καλοκαιριού, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, και αφού καταγράφηκε ως η πρώτη ιδιωτική σκηνή που μετέδωσε παραστάσεις διαδικτυακά με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, το θέατρο «Πορεία» ανακοίνωσε χθες το ρεπερτόριό του για την περίοδο 2021-2022, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Τάρλοου να παρουσιάζει από την κεντρική σκηνή του θεάτρου έξι παραγωγές. 

Η εκκίνηση γίνεται με το «This is not Romeo & Juliet» σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα, που πέρυσι έκοψε πάνω από 10.000 ηλεκτρονικά εισιτήρια και επανέρχεται σε φυσική μορφή, με τον σκηνοθέτη και την ηθοποιό Σίσσυ Τουμάση να ερμηνεύουν τους δύο ήρωες του έργου (6-17 Οκτωβρίου). Ακολουθεί η «Νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς, με σκηνοθέτιδα τη Μαρία Μαγκανάρη και ηθοποιούς όπως οι Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργος Μπινιάρης, Σύρμω Κεκέ κ.ά. (20 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου). Επειτα από δύο live streaming στο Εθνικό Θέατρο, ο «Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή του Θανάση Τριαρίδη, θα παρουσιαστεί ενώπιον του ζωντανού κοινού του θεάτρου «Πορεία», με τον πρωταγωνιστή Γιώργο Χριστοδούλου (και ένα καστ συνολικά 19 ηθοποιών και μουσικών) να αναδεικνύει τις σκοτεινές πτυχές ενός ήρωα του 1821 (8 Δεκεμβρίου-16 Ιανουαρίου).

Θέατρο «Πορεία»: Ισορροπίες, νέα έργα, live streaming-1
Ο Δημήτρης Ημελλος στον «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου», του Μ. Καραγάτση, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Ενας τελευταίος κύκλος παραστάσεων έχει προγραμματιστεί και για τον «Αρίστο» (31 Ιανουαρίου-8 Μαρτίου), σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου». Πρωταγωνιστούν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος.

Σχολή γραφής

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν δύο έργα που προέκυψαν από τη σχολή πυροδότησης θεατρικής γραφής του θεάτρου «Πορεία» και πλέον παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος ανάδειξης νέων θεατρικών συγγραφέων με τίτλο «Νέο Αίμα»: η τραγικωμωδία «Νυχιάνγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή σκηνοθετείται από τον Δημήτρη Τάρλοου, ενώ το μελλοντολογικό θρίλερ «Labor» της Ανθής Τσιρούκη, από την Εμιλυ Λουΐζου (Μάιος-Ιούνιος).
Οσο για τον «Προμηθέα Δεσμώτη», θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, σε μια παράσταση που θα μεταδοθεί και σε live streaming, στο ελληνικό και στο διεθνές κοινό, μέσα από ένα σύστημα επτά καμερών. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο Δημήτρης Τάρλοου, «κρατάμε τη λειτουργία του live streaming για τις τελευταίες παραστάσεις όλων των παραγωγών μας, αλλά θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σημαίνει κάτι, ώστε να δίνουμε την ευκαιρία να δουν το εκάστοτε έργο θεατές που ειδάλλως δεν θα μπορούσαν». 

Με ανάλογο ρεαλισμό, συνδυασμένο με αισιοδοξία, φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Τάρλοου τη νέα σεζόν: «Επιλέγουμε να ανοίξουμε μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες», καταλήγει, «διότι θέλουμε απόλυτη ασφάλεια και το 85% της πληρότητας, που είναι απολύτως απαραίτητο για τη βιωσιμότητά μας. Θεωρώ λοιπόν ότι η σεζόν θα πάει καλά, αρκεί να εμβολιαστεί ο κόσμος, να τηρούμε όσα πρέπει και να είμαστε ψύχραιμοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή