Η Μήδεια και το Πεδίον του Αρεως

Η Μήδεια και το Πεδίον του Αρεως

Οπως συμβαίνει με τις εκθέσεις του annexM υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αννας Καφέτζη, έτσι και οι δύο ατομικές που παρουσιάζονται τώρα –«Η αυλή των ηρώων» του Κώστα Ρουσσάκη και «212 Mήδεια (Αφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο)» της Στεφανίας Στρούζα– δύσκολα περιγράφονται.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως συμβαίνει με τις εκθέσεις του annexM υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αννας Καφέτζη, έτσι και οι δύο ατομικές που παρουσιάζονται τώρα –«Η αυλή των ηρώων» του Κώστα Ρουσσάκη και «212 Mήδεια (Αφηγήσεις από ένα χώρο μετέωρο)» της Στεφανίας Στρούζα– δύσκολα περιγράφονται. Το σημαντικότερο είναι πάντοτε το βίωμα, η συνομιλία που δημιουργεί ο καλλιτέχνης με τον επισκέπτη. Συνήθως το έργο επιζητεί την προσωπική εμπλοκή του θεατή, και την εμπειρία ολοκληρώνει ο χώρος που ποτέ δεν είναι τυπικά «εκθεσιακός».

Εκτός του καθιερωμένου πλαισίου, η Καφέτζη μάς συστήνει τώρα δύο καλλιτέχνες που επεξεργάζονται τα εκφραστικά μέσα της σύγχρονης τέχνης από μια τελείως προσωπική σκοπιά.

Ο Ρουσσάκης από την Υπηρεσιακή Aυλή του Μεγάρου επινοεί ένα εικαστικό περιβάλλον το οποίο αντλεί το υλικό του από το Πεδίον του Αρεως. Η Στρούζα ερευνά τον μύθο της Μήδειας με τρία γλυπτά και ένα βίντεο αντλώντας έμπνευση από τον αστεροειδή «212 Μήδεια». Εως 23/1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή