Μπλου Λαγκούν με φύκια

Διαβάζω τις νέες γαστρονομικές τάσεις, έχω ήδη αγχωθεί και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του ’22

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζω τις νέες γαστρονομικές τάσεις, έχω ήδη αγχωθεί και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του ’22. Θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε όπου και όποτε θέλουμε, να γνωρίσουμε τους δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς, να «κοινωνήσουμε» τις μόδες της εστίασης, να φάμε τα… trends; Ποια είναι αυτά; Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Οπως μας ενημερώνει η κυρία Ανα Φάμπρεγκα, πρώην στέλεχος της Amazon και τώρα γενική διευθύντρια της εταιρείας παράδοσης έτοιμων γευμάτων Freshly, θα μαγειρεύουμε κατά κύριο λόγο στο σπίτι και αυτή τη χρονιά – ίσως κακώς έφυγε από την Amazon η κ. Φάμπρεγκα. Επίσης θα ξοδεύουμε περισσότερα –κυρίως η γενιά Ζ–, σε τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, γιατί η αγάπη για το περιβάλλον όλο και φουντώνει· μακάρι. Οι γκουρού της γαστρονομίας, αυτοί που ξέρουν τι θα φάμε πριν το φάμε, βλέπουν στο πιάτο μας μανιτάρια, πολλά μανιτάρια, από την παραισθησιογόνο ψιλοκυβίνη –ίσως αυτό εξηγεί το ότι τα βλέπουν–, μέχρι τα πλατιά σκούρα πλευρώτους. Βλέπουν επίσης ίνες μανιταριών ως εναλλακτική ύλη συσκευασίας.

Οταν ήμουν μικρή δεν βουτούσα σε θάλασσες όπου ο βυθός είχε φύκια. Φοβόμουν. Τώρα φαίνεται ότι τα φύκια θα πάρουν την εκδίκησή τους καθώς θα κατακτήσουν περίοπτη θέση στην κουζίνα, ως ιδανικό συνοδευτικό, χάρη στη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και στην ικανότητά τους να αντλούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και άζωτο από τους ωκεανούς. Ηρθε η ώρα να τα βρω λοιπόν με τα… φύκια. Ας είναι αυτός ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς.

Θυμάστε την ταινία του Τομ Κρουζ «Cocktail», που υποδυόταν τον μπάρμαν και πετούσε τα σέικερ στον αέρα; Ηταν τέλη δεκαετίας του ’80 και τότε πίναμε Μπλου Λαγκούν, Τεκίλα Σανράιζ και διάφορα άλλα κοκτέιλ, που συναγωνίζονταν το γαλακτομπούρεκο στη ζάχαρη. Ε, λοιπόν έρχονται εκ νέου στα ποτήρια μας, με χυμούς φρέσκων φρούτων, περιορισμένη, ευτυχώς, ζάχαρη και το απαραίτητο αλκοόλ. Επιστροφή στα χαρούμενα ’80s, λοιπόν, γιατί η διάθεσή μας χρειάζεται ενισχυτική δόση, booster.

Κάπου εδώ θα έγραφα, «όχι άλλες τάσεις, λυπηθείτε μας», αλλά ένα Τεκίλα Σανράιζ θα το έπινα ευχαρίστως. Σε μια παραλία –χωρίς φύκια– και χωρίς πολύ αλκοόλ, για να μην αρχίσω να βλέπω μανιτάρια. Καλή χρονιά σε όλους. Κοντεύουμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή