Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις ανθρώπων που βιώνουν καταστάσεις ανέχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, πλαισιωμένο με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που αφηγούνται παράλληλες ιστορίες, περιλαμβάνει η έκθεση «Κραυγές βοήθειας» που εγκαινιάζουν η Ελληνοαμερικανική Ενωση και το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών «Prisma». Στις 7 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Για άλλες οκτώ παραστάσεις θα παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο από σήμερα και έως τις 30 Ιανουαρίου το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Καταλειφός, Αρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιώργος Ζιόβας. Στις 6.15 μ.μ., Ευμολπιδών 43-45.

Βασισμένη στον «Ορφέα» του Μοντεβέρντι, η βίντεο-όπερα «ORFEAS2021» του καλλιτεχνικού διδύμου «ΦΥΤΑ», η πρώτη ελληνόφωνη κουίρ όπερα, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πραγματοποιεί την αθηναϊκή πρεμιέρα της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στις 9.30 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου.

Ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος και η πιανίστα Δανάη Ντέρκεν παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής ένα πρόγραμμα με έργα των Ντεμπισί, Εσέν, Γκέρσουιν, Μιγιό, Ιτουράλντε, Θεοδωράκη και Βαΐου, που αναδεικνύει τις δεξιοτεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες του σαξοφώνου. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Το έργο της Σάρα Κέιν «Φαίδρας έρως» ανεβαίνει στο θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου. Παίζουν οι Παρθενόπη Μπουζούρη, Τζέο Πακίτσας, Τσιμάρας Τζανάτος και Νατάσα Εξηνταβελώνη. Στις 9 μ.μ., Μακρή 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή