«Reservation Dogs»: Αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα των ιθαγενών της Αμερικής

«Reservation Dogs»: Αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα των ιθαγενών της Αμερικής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αρκετά διαφορετική, σε σχέση με τα συνηθισμένα, σειρά που αξίζει την προσοχή μας έχει παρουσιάσει η πλατφόρμα Hulu. Το «Reservation Dogs» αναφέρεται στη σύγχρονη πραγματικότητα των ιθαγενών της Αμερικής, μέσα από την ιστορία μιας παρέας εφήβων, οι οποίοι, νιώθοντας βαλτωμένοι στην επαρχιακή Οκλαχόμα, ονειρεύονται την «απόδραση» προς την πλούσια Καλιφόρνια. Προκειμένου να την πετύχουν κάνουν διάφορες τρέλες, μικροκλοπές και δουλειές του ποδαριού, ενώ ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση μιας ανταγωνιστικής συμμορίας. Ο Τάικα Γουατίτι του «Jojo Rabbit» είναι εδώ συνδημιουργός μιας σειράς με πολλά κωμικά αλλά και δραματικά στοιχεία που συγκεράζονται αρμονικά, δίχως φυσικά να μείνει έξω και ο, σήμα-κατατεθέν, σουρεαλισμός, ο οποίος προσφέρει και μερικές από τις πιο απολαυστικές στιγμές του συνόλου.

Μπορεί οι πρώτες κριτικές των «ειδικών» να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον δεύτερο κύκλο του τηλεοπτικού «Euphoria» (στην Ελλάδα από την πλατφόρμα της Vodafone TV), ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τη σειρά του HBO να διπλασιάζει σχεδόν την τηλεθέασή της. Συγκεκριμένα, τα τρία πρώτα επεισόδια του σίριαλ έχουν προσελκύσει πάνω από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές έκαστο μόνο στην Αμερική έναντι των 6,6 εκατ. που ήταν ο μέσος όρος για τον πρώτο κύκλο. Κάπως έτσι, φυσικά, η προσπάθεια να πειστούν η Ζεντάγια και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές για τη συνέχεια, γίνεται ακόμη εντονότερη.

Πρεμιέρα κάνει το προσεχές Σάββατο η νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ της Cosmote TV, με θέμα την περίφημη «Γενιά του ’30». Η ζωή και το έργο κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, όπως οι Στρατής Μυριβήλης, Γιώργος Θεοτοκάς, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Ανδρέας Εμπειρίκος κ.ά., παρουσιάζεται μέσα από τον φακό του Γιώργου Γκικαπέππα σε 15 αυτοτελή επεισόδια. Στους αντίστοιχους ρόλους συναντάμε διακεκριμένους Ελληνες ηθοποιούς, όπως ο Νίκος Ψαρράς (Κ. Πολίτης), ο Ομηρος Πουλάκης (Αγγ. Τερζάκης), ο Αντίνοος Αλμπάνης (Γ. Σαραντάρης) και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αν. Εμπειρίκος). Το πρώτο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στον Στρατή Μυριβήλη και θα προβληθεί στις 9 μ.μ. τόσο από το Cosmote History όσο και από το κανάλι της Cosmote TV στο Youtube.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή