Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θεατρικό έργο «Αμαντέους» του Πίτερ Σάφερ, που έγινε ταινία από τον Μίλος Φόρμαν, κάνει πρεμιέρα απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Παίζουν οι Νίκος Ψαρράς, Γιάννης Νιάρρος, Μαίρη Μηνά, Γιάννης Κότσιφας κ.ά. Στις 9 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Μια σειρά κεραμικών μεγάλης κλίμακας του Αμερικανού καλλιτέχνη Θιάστερ Γκέις, σε αντιπαραβολή με προϊστορικές, κλασικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες, παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη στην έκθεση «Αγγεία/Vessels». Από τις 10 π.μ., Κουμπάρη 1.

Το «Ηρεμιστικό» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία της Ασπας Τομπούλη, επιστρέφει από αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Φούρνος, για οκτώ παραστάσεις. Ερμηνεύουν οι Δέσποινα Σαραφείδου και Σπύρος Βάρελης. Στις 9 μ.μ., Μαυρομιχάλη 168.

Σονάτες των Σούμπερτ, Σούμαν και Μπάρτοκ, καθώς και ένα σύγχρονο έργο της Φινλανδής συνθέτριας Κάγια Σααριάχο θα ερμηνεύσουν την Κυριακή, στο Μέγαρο Μουσικής, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Ενρίκο Πάτσε. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και η Αρτεμις Γρύμπλα υπογράφουν τη σκηνοθεσία της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ηρακλείδαι», που ανεβαίνει από σήμερα στο θέατρο Olvio. Παίζουν οι Ελισσαίος Βλάχος, Μυρτώ Γκόνη, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός κ.ά. Στις 9 μ.μ., Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7.

Η ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο «Οι Πύλες του Παραδείσου» και με έργα που ψηλαφίζουν το τραύμα της ανθρώπινης φθαρτότητας, ακολουθώντας τη σημειολογία μιας σταύρωσης, εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί ΔΛ. Από τις 12 μ., Μεσολογγίου 55Α.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», με θέμα τη ζωή του «δράκου του Σέιχ Σου», η παράσταση «Αρίστος» ανεβαίνει από τη Δευτέρα στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Ερμηνεύουν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος. Στις 9 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή