Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φίλιπ Πούλμαν, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας «Το βιβλίο της σκόνης – La Belle Sauvage», σκηνοθετημένη από τον Νίκολας Χάιτνερ, προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φίλιπ Πούλμαν, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας «Το βιβλίο της σκόνης – La Belle Sauvage», σκηνοθετημένη από τον Νίκολας Χάιτνερ, προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα της ψευδαίσθησης μιας παρουσίας και τον τρόπο με τον οποίο αμυνόμαστε σε αυτήν, η εγκατάσταση «Close the door», της Γαλλοαμερικανίδας Σοφίας Σαβανιέ, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «PS». Στις 8 μ.μ., Κεραμεικού 28.

Ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιλμάζ Χουσμέν κ.ά. Στις 9 μ.μ., Μακρή 4.

Η ατομική έκθεση της Λουλάμα Μλάμπο Γουλφ, με τίτλο «The Right at Ease» και με έργα που καταπιάνονται με τη μαύρη ταυτότητα, καθώς και με τη φροντίδα του εαυτού και την ανάπαυση, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Breeder. Στις 7 μ.μ., Ιάσονος 45.

Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Μοτέλ» παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και με τις ερμηνείες των Νίκου Αλεξίου, Κατερίνας Λυπηρίδου, Χρήστου Σαπουντζή κ.ά. Στις 9 μ.μ., Φρυνίχου 14.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και συνθέτρια Λιζ Χάρις, ή αλλιώς Grouper, ανεβαίνει στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για μια συναυλία με νέες και παλιές ambient συνθέσεις της. Συμμετέχει ο Πάνος Αλεξιάδης. Στις 9 μ.μ., Καρύτση 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή