Οι θρύλοι της Κούβας συγκίνησαν τη Σάνη

Οι θρύλοι της Κούβας συγκίνησαν τη Σάνη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα φτάνει 11.30 τη νύχτα και η συναυλία των Τσούτσο Βαλντέζ και Πακίτο ντ’ Ριβέρα στον λόφο της Σάνης πλησιάζει στο τέλος της. Οι βετεράνοι Κουβανοί μουσικοί με την μπάντα τους ερμηνεύουν ένα αργόσυρτο μπολερό, ένα από αυτά τα υπέροχα κουβανέζικα «καψουροτράγουδα», που αναβλύζουν ερωτισμό και… πόνο. Είναι και οι δυο τους φανερά χαρούμενοι και συγκινημένοι. Ο κόσμος, πάνω από χίλιοι θεατές που γέμισαν τον όμορφο χώρο μπροστά από τον μεσαιωνικό πύργο, τους ζητάει ένα ακόμα κι εκείνοι ανταποκρίνονται. Στο τελευταίο κομμάτι είναι σχεδόν όλοι όρθιοι και λικνίζονται στους αφροκουβανέζικους ρυθμούς.

Τους κυρίους Τσούτσο και Πακίτο, που φέτος περιοδεύουν μαζί έπειτα από τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε την προηγούμενη, συνοδεία θαλασσινών και μεζέδων, σε ένα από τα εστιατόρια του Sani Resort στη Χαλκιδική. Η συναυλία τους, που θα άνοιγε το επετειακό 30ό Sani Festival το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μεταφέρθηκε για την επομένη λόγω καιρού, κι εκείνοι βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές γεύσεις. Ντυμένος με ένα πολύχρωμο πουκάμισο, ο Τσούτσο Βαλντέζ ευχαριστήθηκε δεόντως το τζατζίκι με τα τηγανητά κολοκυθάκια, ενώ δεν άφησε σχεδόν καθόλου το χέρι της αγαπημένης του Λορένα.

Στην Αργεντίνα σύντροφό του ήταν άλλωστε αφιερωμένο και το «Lorena’s Tango», ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που ακούσαμε στη συναυλία της Κυριακής. Εκεί οι δύο Κουβανοί καλλιτέχνες, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς της μπάντας τους, μας απέδειξαν πως η ημερομηνία γέννησης είναι απλώς ένας αριθμός, όταν υπάρχει θέληση για ζωή και δημιουργία. Μέσα σε μιάμιση ώρα τζαζ πανδαισίας πρόλαβαν να μας δώσουν μερικά σπουδαίας δεξιοτεχνίας σόλο, να ξεσηκώσουν με γιορτινούς ρυθμούς, να «πειράξουν» παιχνιδιάρικα τον Μότσαρτ και κυρίως να μας συγκινήσουν με τη δύναμη της μακρόχρονης φιλίας τους.

Οπως εξήγησε ο Πακίτο ντ’ Ριβέρα από μικροφώνου, όταν ο Βαλντέζ τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να του προτείνει να περιοδεύσουν ξανά μαζί, του είπε πως «του έλειψε». Το «I miss you too», ένα τζαζ-βαλς που συνέθεσε εκείνος ως απάντηση, ήταν μια από τις πιο ωραίες στιγμές της βραδιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή