Home Cinema: «Succession», «Ted Lasso», «White Lotus»

Home Cinema: «Succession», «Ted Lasso», «White Lotus»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι υποψηφιότητες για τα προσεχή βραβεία Emmy, τα οποία όπως είναι λογικό κερδίζουν όλο και περισσότερο πρεστίζ τα τελευταία χρόνια, που τα σύνορα μεταξύ τηλεόρασης και κινηματογράφου γίνονται όλο και πιο θολά. Τις περισσότερες υποψηφιότητες (25) πάντως για φέτος συγκεντρώνει ένα κλασικό δείγμα σπουδαίας τηλεοπτικής γραφής. Η οικογενειακή σάγκα του «Succession» του HBO γίνεται όλο και πιο συναρπαστική με κάθε κύκλο της, γεγονός που προφανώς αναγνωρίζουν και τα Emmy. Σταθερά υπέροχο αντιθέτως παραμένει το «Ted Lasso», η κωμική σειρά της Apple TV με τον Τζέισον Σουντέικις, η οποία είναι υποψήφια για 20 βραβεία. Την ίδια ακριβώς συγκομιδή έφτασε και το «White Lotus», ξανά του HBO, στην κατηγορία της μίνι σειράς, η οποία ως γνωστόν είναι και η πιο «καυτή» του σύγχρονου τηλεοπτικού τοπίου.

Tην ταινία δρόμου, ένα από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά είδη τιμά αυτόν τον καιρό το Cinobo, δημιουργώντας μια σχετική συλλογή 13 φιλμ, τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές σινεμά. Στο πρώτο ανήκουν φυσικά τα σχετικά πρόσφατα «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα και «Ξενία» του Πάνου Κούτρα, καθώς και το παλαιότερο –αλλά αξέχαστο– «Ερωτας στη Χουρμαδιά» του Σταύρου Τσιώλη. Από τα ξένα ξεχωρίζουμε σίγουρα το πολύ τρυφερό «Βερολίνο, Αντίο» του Φατίχ Ακίν, αλλά και την ταξιδιωτική τριλογία του Μάικλ Γουιντερμπότομ, συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου «Ταξιδιού στην Ελλάδα».

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που είδαμε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix έχει να κάνει με τη θρυλική Μέριλιν Μονρόε, από τον πρόωρο θάνατο της οποίας συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια. Ο συγγραφέας και ερευνητής Τόνι Σάμερς ανοίγει το αρχείο με τις ηχογραφήσεις εκατοντάδων συνεντεύξεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγγραφή του βιβλίου του με τίτλο «Goddess», δίνοντάς μας την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν, σχετίστηκαν και δούλεψαν με τη Μέριλιν. Ανάμεσά τους είναι επώνυμοι και μη, από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ μέχρι την καμαριέρα ή την κομμώτρια της σταρ. Βασικό σημείο ενδιαφέροντος εδώ είναι η σχέση της Μέριλιν με επιφανείς άνδρες της εποχής και κυρίως τους αδελφούς Κένεντι, η οποία έμπλεξε στη ζωή της και τις μυστικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή