«Άγριες μέλισσες» στην Επίδαυρο

«Άγριες μέλισσες» στην Επίδαυρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουρά αυτοκινήτων που είχε σχηματιστεί από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στη γέφυρα που συνδέει την Παλαιά Επίδαυρο με την εθνική οδό προς το αρχαίο θέατρο της περιοχής προδίκαζε το τεράστιο μποτιλιάρισμα έως και πέντε χιλιόμετρα πριν από τον ανοιχτό χώρο πάρκινγκ του θεάτρου. «Eχουμε sold out», άκουσα να λέει στους ταξιθέτες ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, προϊδεάζοντάς τους. Ευτυχώς, όλα κύλησαν άψογα, με την αναμενόμενη φυσικά καθυστέρηση, όπως είθισται να συμβαίνει στα λαϊκά θεάματα. Ακριβώς αυτό είναι το ανέβασμα στην Επίδαυρο. «Eνα λαϊκό θέαμα», όπως ανέφερε στην «Κ» (Κυριακή, 7/8) ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς.

Οι «Αγριες μέλισσες» κινητοποίησαν το κοινό και μπόλιασαν την Επίδαυρο με κέφι και ζωντάνια, δύο χρόνια μετά την εσωστρέφεια της πανδημίας. Διότι περί αυτού επρόκειτο: η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις ήταν μια άψογη παραγωγή, στην οποία παίζουν ουκ ολίγοι ηθοποιοί που μετείχαν στην τρίχρονη, άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Βέβαια, η παράσταση μπορεί να γέμισε το θέατρο και να κέρδισε (λόγω της τηλεοπτικής δημοφιλίας των ηθοποιών) το χειροκρότημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελεί και καλλιτεχνική επιτυχία. Γι’ αυτό απαιτείται θεατρική σκευή, θεατρικό όραμα και δουλειά. Επειδή παίζεις καλά στην τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι παίζεις καλά και στο θέατρο, και δη στην τραγωδία. Οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς εμφανίστηκαν αβοήθητοι από τον σκηνοθέτη, και τελικά δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος του αρχαίου θεάτρου. Σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας) και ο Κώστας Κορωναίος (φύλακας).

Η «Αντιγόνη» ήταν μια παράσταση που μοιάζει να έγινε για να γεμίσει τα ταμεία, και στο φεστιβάλ τα κατάφερε. Ωστόσο τις θεατρικές εντυπώσεις έως τώρα έχουν κερδίσει οι δύο ξένες φετινές παραγωγές του φεστιβάλ –η «Αλκηστη» και ο «Αγαμέμνων»– που είχαν, αντίστροφα, τη χαμηλότερη προσέλευση.

Στα χαριτωμένα της παράστασης του Σαββάτου ήταν μια γλυκύτατη γάτα που από την αρχή της παράστασης μπαινοέβγαινε στην ορχήστρα. Ισως τα αφεντικά της να είναι λάτρεις των «Αγριων μελισσών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή