Μάγεψε ο Μποτσέλι στη Σάνη

Ο Ιταλός τενόρος έριξε την αυλαία του 30ού επετειακού φεστιβάλ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν ζεστό, η υγρασία αλύπητη, και το νυχτερινό αεράκι που στο παρελθόν έχει δροσίσει τόσα καλοκαιρινά μας βράδια στον λόφο της Σάνης, στη χερσόνησο της Χαλκιδικής έλειπε. Αλλά δεν είχε σημασία. Δεν μείωσε την ανυπομονησία κανενός από τους περίπου 2.000 θεατές, οι οποίοι είχαν εξαντλήσει τα εισιτήρια για τη συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι ήδη από τη δεύτερη μέρα πώλησής τους.

Ο συνωστισμός ξεκινούσε από το ύψος του Sani Beach Hotel και κορυφωνόταν στους πρόποδες των χωμάτινων σκαλιών που οδηγούν στον λόφο, εκεί όπου ιστορικοί πιστεύουν ότι βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας Σάνης και όπου τραγούδησε ο κορυφαίος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, κλείνοντας έτσι το εορταστικό πρόγραμμα του Sani Festival που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

Περιμένοντας στην ουρά για το μπαρ, λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας θεατές συζητούσαν μεταξύ τους χαρακτηρίζοντας την επικείμενη συναυλία «εμπειρία ζωής». «Πόσο τρομερό είναι ότι εντός ολίγου θα δούμε τον Μποτσέλι», είπε η μια γυναίκα στη διπλανή της. «Στη Σάνη!», συμπλήρωσε εκείνη με μια αίσθηση περιρρέουσας ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι ο διάσημος τενόρος βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Η προσήλωση του κοινού στο θέαμα που εκτυλισσόταν στη σκηνή ήταν απόλυτη.

Για τη μιάμιση ώρα που διήρκεσε η συναυλία, άνευ διακοπής για διάλειμμα, η προσήλωση του κοινού στο θέαμα που εκτυλισσόταν στη σκηνή ήταν απόλυτη. Μπλε και κόκκινοι προβολείς φώτιζαν τον πύργο της Σάνης, μπροστά από τον οποίο βρισκόταν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με εξάρχοντα βιολιστή τον Αντώνη Σουσάμογλου. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι σοπράνο Κριστίνα Πασαρόιου και Αλίκη Χρυσοχού, η καλλιτέχνις Αθηνά Ανδρεάδη, ο φλαουτίστας Αντρέα Γκριμινέλι και η χορεύτρια Αντζέλικα Γκισμοντό, ενώ διευθυντής της ορχήστρας ήταν ο μαέστρος Κάρλο Μπερνίνι, ο οποίος περιοδεύει μαζί με τον Αντρέα Μποτσέλι εδώ και δεκαετίες.

Ο Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε, μεταξύ άλλων, τα «La donna é mobile» από την όπερα Ριγκολέτο του Τζουζέπε Βέρντι και «Granada» από τον Αγκουστίν Λάρα, ενώ το πιο γνωστό του τραγούδι, το «Con te Partiro», το τραγούδησε πρώτο από τα encores μαζί με τις δύο σοπράνο.

«Το Sani Festival αντιπροσωπεύει έναν καθιερωμένο πολιτιστικό θεσμό, καταξιωμένο και σημαντικό σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Αντρέα Μποτσέλι στη συνέντευξή του στην «Κ» που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, τονίζοντας πως ήταν για τον ίδιο «τιμή» και «προνόμιο» να συμμετάσχει στο φεστιβάλ έπειτα από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Μουστάκα, μια πρόσκληση που κρίθηκε επιτυχής. Στο τέλος της συναυλίας, οι θεατές, πολλοί εκ των οποίων φώναζαν «μπράβο» σε διάφορες στιγμές της εκδήλωσης, στάθηκαν όρθιοι για να δώσουν στον κ. Μποτσέλι το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή