Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Ζανέλ

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Ζανέλ

«Αρκετές φορές στη βόλτα μου παίρνω μαζί μου και τη φωτογραφική μου μηχανή. Λατρεύω να απαθανατίζω τις στιγμές μου»

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

06.30-08.15

Ξυπνάω αρκετά νωρίς, γιατί πάντα θέλω να έχω λίγο προσωπικό χρόνο πριν πάω στη δουλειά. Φτιάχνω σίγουρα έναν ζεστό καφέ και ένα καλό πρωινό για να μπορέσω να έχω ενέργεια μέχρι το μεσημέρι. Ανοίγω το ραδιόφωνο ή βάζω στο πικάπ το αγαπημένο μου τραγούδι της Βέμπο, που μου φτιάχνει πάντα την ημέρα: «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά…». Μόλις το ρολόι δείξει 07.30 ετοιμάζομαι, καθώς το κουδούνι για το σχολείο χτυπάει 08.15 και εγώ πρέπει να είμαι ήδη στην τάξη έτοιμη για το καθημερινό μάθημα με τους μαθητές μου. Ευτυχώς, το Μουσικό Σχολείο όπου εργάζομαι είναι πολύ κοντά μου και έτσι μπορώ να ξεκλέβω λίγο περισσότερο χρόνο για εμένα.

08.15-14.00

Βρίσκομαι στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, όπου διδάσκω βιολί. Κάνουμε εντατικές πρόβες με τους μαθητές που πλαισιώνουν τη μαθητική ορχήστρα, καθώς ανά διαστήματα προκύπτουν πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη. Οι μαθητές μου συμμετέχουν σε πολλά και διαφορετικά μουσικά σχήματα που δημιουργούνται μέσα στο σχολείο και πρέπει πάντα να είναι σε ετοιμότητα. Γύρω στις 12 έχω ένα μικρό κενό. Το εκμεταλλεύομαι συζητώντας με τους συναδέλφους ή μελετώντας το μάθημα της επόμενης ημέρας. Πολλές φορές, βέβαια, θα απολαύσω τον καφέ μου διαβάζοντας ένα βιβλίο. Τελευταία έχω βάλει στόχο να διαβάζω καθημερινά έστω 40 λεπτά. Αυτές τις ημέρες έχω ξεκινήσει ένα εκπληκτικό βιβλίο, η συγγραφέας του οποίου είναι η αγαπημένη μου ερμηνεύτρια Γιοβάννα. Το βιβλίο έχει τίτλο «Ο Κόμπος» και, μέχρι τώρα, το βρίσκω μαγευτικό.

14.00-16.00

Αφιερώνω στον εαυτό μου λίγο χρόνο για να ετοιμάσω ένα γεύμα και να ξεκουραστώ. Οταν είμαι πολύ κουρασμένη μπορεί να παραγγείλω από το αγαπημένο μου εστιατόριο, αλλά επειδή μου αρέσει πολύ η διαδικασία της μαγειρικής φτιάχνω κάτι σχετικά εύκολο και γρήγορο. Λατρεύω τις μακαρονάδες ιδιαιτέρως! Συνήθως βάζω και μια ταινία να παίζει. Τελευταία, άνετα με χαρακτηρίζεις και «ταινιοφάγο». Πρόσφατα, ας πούμε, είδα το «Blonde» για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε, που δίχασε αρκετά το κοινό. Προσωπικά με συγκλόνισε… Αν το δεις με μια άλλη ματιά, σίγουρα δίνει κάποια μαθήματα ζωής.

16.00-17.00

«Αρκετές φορές στη βόλτα μου παίρνω μαζί μου και τη φωτογραφική μου μηχανή. Λατρεύω να απαθανατίζω τις στιγμές μου».

Αφιερώνω μία ώρα την ημέρα για τη φυσική μου κατάσταση είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο είτε απλώς περπατώντας. Μου αρέσει πολύ το περπάτημα σε αγαπημένα κεντρικά στενά της Λαμίας. Ηρεμώ από την ένταση και τις υποχρεώσεις της ημέρας και συγχρόνως κάνω καλό και στο σώμα μου, το οποίο με βοηθάει κάθε ημέρα να είμαι μάχιμη σε ό,τι κάνω. Αρκετές φορές στη βόλτα μου παίρνω μαζί μου και τη φωτογραφική μου μηχανή. Λατρεύω να απαθανατίζω τις στιγμές μου. Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω τοπία και εικόνες που μου δημιουργούν συναισθήματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την τελευταία φορά που πήρα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή συνάντησα έναν υπέροχο κανελί σκυλάκο, με λαμπερό τρίχωμα, να κάθεται στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου. Αρχικά ήταν φοβισμένος και μου γρύλισε λιγάκι. Αργότερα τα βρήκαμε και με τα υπέροχα μάτια του μου χάρισε το καλύτερο κλικ της ημέρας.

17.00-20.00

Ξεκινάω τα μαθήματά μου στο ωδείο. Κάνω μαθήματα φωνητικής και βιολιού κυρίως σε μικρούς, αλλά πολλές φορές και σε μεγάλους φίλους μου. Αλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μουσική! Η αίθουσα όπου υποδέχομαι τους μαθητές μου είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, αφού μπορώ να χάνομαι για ώρες μέσα στις μελωδίες και στα παιδικά γέλια των μαθητών. Τρελαίνομαι με τις αστείες απορίες τους, κάποιες φορές! Και άλλες φορές σκέφτομαι πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια και θυμάμαι τον εαυτό μου σαν χθες να ξημεροβραδιάζομαι στο ωδείο χωρίς να βγάζω κιχ.

20.00-23.00

Ξεκινάει ένα γεμάτο τρίωρο πρόβας, καθώς ετοιμάζουμε το νέο πρόγραμμα για τις επερχόμενες εμφανίσεις μας στην Αθήνα. Ενα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων τόσο για εμένα, φωνητικά, όσο και για τους μουσικούς μας. Το νέο σινγκλ μου με τίτλο «Ρομάντζο» μας έδωσε ισχυρό κίνητρο να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, πάντα με την αισθητική και τη χροιά του ρετρό. Παράλληλα, όποτε χρειάζεται, βρίσκομαι στο στούντιο της Μusic Row Showcase για να ακούσω ή να ηχογραφήσω κάποιο από τα νέα τραγούδια που ετοιμάζουμε για την ολοκλήρωση του δίσκου μας, που έρχεται σε λίγο καιρό.

23.00-00.30

Θα μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους, θα βάλω σίγουρα μια ταινία στο Netflix και θα χαλαρώσω με ένα ποτήρι κρασί και ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, ώσπου να με πάρει ο ύπνος. Εκτός αν έχω κανονίσει με φίλους να πεταχτούμε για ένα γρήγορο ποτάκι, χωρίς να «παραβιάσω» και πολύ το ρολόι μου γιατί… ωχ, πότε έφτασε η επόμενη ημέρα;

Η Ζανέλ κυκλοφόρησε πρόσφατα το πέμπτο σινγκλ του επερχόμενου άλμπουμ τηςμε τίτλο «Ρομάντζο», σε στίχουςκαι μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή