Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!

Ιδιαίτερες προτάσεις από τα πωλητήρια.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα γιορτινά τραπέζια μετ’ εμποδίων των τελευταίων χρόνων, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που μπορούμε να «εισπνεύσουμε» την ατμόσφαιρα των εορτών δίχως περιορισμούς. Να ανοίξουμε πάλι τις πόρτες του σπιτιού μας στους αγαπημένους μας, να δειπνήσουμε μαζί τους και να μπορέσουμε να κάνουμε το πιο απλό πράγμα που μέχρι πρότινος ήγειρε αισθήματα φόβου – να αγκαλιαστούμε. Μαζί όμως με όλες αυτές τις όμορφες στιγμές, δημιουργούνται και υποχρεώσεις. Πόσες είναι οι φορές που έχουμε τρέξει σαν μανιακοί τελευταία στιγμή να βρούμε κάποιο δώρο για να μην εμφανιστούμε με άδεια χέρια σε κάποιο κάλεσμα; Αν θέλουμε να είμαστε ακόμη περισσότερο ειλικρινείς, τα δώρα που λαμβάνουμε και εμείς οι ίδιοι την περίοδο των εορτών πολλές φορές καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων ή απλώς μαζεύουν αράχνες στις γωνιές του σπιτιού μας. Πολλοί από εσάς γνέφετε καταφατικά. Ισως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αγοράζετε δώρα και να δώσετε μια ευκαιρία στα πωλητήρια των μουσείων.

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-1
Υφασμάτινος κρεμαστός παγκόσμιος θεατρικός χάρτης σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα Re Two Design – ένα ιδιαίτερο δώρο από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου.

Τα τελευταία χρόνια τα πωλητήρια των (περισσότερων) μουσείων έχουν υποστεί καθολική μεταμόρφωση· με την καλή έννοια. Μπορεί να θεωρείτε ότι μια τέτοια φράση κρύβει μια κάποια δόση υπερβολής, αλλά είναι αλήθεια. Στα gift shops των μουσείων δεν θα βρείτε αποκλειστικά αντικείμενα που έχουν αυτοσκοπό να υπενθυμίζουν σε κάποιον τουρίστα το θερινό του ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά σοφιστικέ επιλογές που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά των μουσείων, όπως και συνεργασίες με νέα ταλέντα της καλλιτεχνικής εγχώριας σκηνής. Σίγουρα sui generis προτάσεις δώρων, που πείθουν ότι αφιερώσατε λίγο παραπάνω χρόνο στις αγορές σας. Ούτως ή άλλως αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-2
Χαρτοκόπτης των Anaktae από την αποκλειστική συλλογή που σχεδίασαν με αφορμή την έκθεση «1821 Πριν και Μετά» (Μουσείο Μπενάκη).

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-3
Ημερήσιο ημερολόγιο 2023 με εξώφυλλο εμπνευσμένο από το κτίριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-4
Μεταξωτό μαντίλι από έργο του Ιβάν Κλιούν (MOMus) και βαμβακερή μαξιλαροθήκη με παραδοσιακό μοτίφ αλόγων από την Bleecker & Love (Ιδρυμα Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή).

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-5
Υφασμάτινη tote bag εμπνευσμένη από τη γλύπτρια Ιωάννα Σπητέρη και σχεδιασμένη από το γραφιστικό τμήμα του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-6
Κεραμικό ρόδι εμπνευσμένο από τα σχέδια των πήλινων σφονδυλιών από την ομάδα Αττικό Φως (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) και backpack από ανακυκλωμένο τεντόπανο από τους 3quarters (ΕΜΣΤ).

Γιορτινά δώρα της τελευταίας στιγμής; Ώρα για μουσείο!-7
Χρυσό κόσμημα 14 Κ της Lito, επίχρυσο βραχιόλι της Χριστίνας Σούμπλη και κεραμικό χειροποίητο ρόδι από τον Θωμά Κοτσιγιάννη, αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT