Ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον Μπάλντουιν

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον Μπάλντουιν

Η τραγική ιστορία που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust» με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αλεκ Μπάλντουιν, έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τραγική ιστορία που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust» με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αλεκ Μπάλντουιν, έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη. Στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών ο Μπάλντουιν, συντετριμμένος, είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του πως δεν ήταν υπεύθυνος για το δυστύχημα το οποίο κόστισε τη ζωή στη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίντα Χάτσινς, και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Συγκεκριμένα, σε μια πρόβα σκηνής μέσα στα πλατό για να οριστούν οι θέσεις πριν αρχίσει το γύρισμα, ο Μπάλντουιν πήρε την εντολή να πυροβολήσει με ένα όπλο εποχής. Ωστόσο, και αντίθετα με οποιαδήποτε πρόβλεψη από τα μέλη του συνεργείου, η σφαίρα ήταν αληθινή και η εκπυρσοκρότηση κατέληξε στο τραγικό αποτέλεσμα.

Πρόσφατα η εισαγγελία στο Νέο Μεξικό, όπου βρίσκονταν τα πλατό της ταινίας, απήγγειλε κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση. Ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και η ίδια κατηγορία έχει απαγγελθεί στην οπλουργό της ταινίας, που μένει να απαντήσει γιατί υπήρξαν πραγματικά πυρά στο σετ. Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως ο ηθοποιός είχε καθήκον να διασφαλίσει ότι το όπλο και οι σφαίρες είχαν ελεγχθεί σωστά και ότι δεν έπρεπε ποτέ να το στρέψει ενάντια σε κανέναν, κάτι που αποτελεί βασικό κανόνα ασφαλείας. Από την πλευρά του ηθοποιού γίνεται λόγος για δικαστική πλάνη. Οι ποινικές κατηγορίες θα κριθούν βεβαίως στη διάρκεια της δίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT