Υπ. Πολιτισμού: Μεταρρυθμίσεις και ψηφιοποίηση

Υπ. Πολιτισμού: Μεταρρυθμίσεις και ψηφιοποίηση

Στην αναπτυξιακή δυναμική που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό, στα μεγάλα έργα και στις μεταρρυθμίσεις των φορέων του που πρέπει να τρέξουν γρήγορα, αλλά και στην προσέγγισή του ως ολότητα που συμπεριλαμβάνει την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη...

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναπτυξιακή δυναμική που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό, στα μεγάλα έργα και στις μεταρρυθμίσεις των φορέων του που πρέπει να τρέξουν γρήγορα, αλλά και στην προσέγγισή του ως ολότητα που συμπεριλαμβάνει την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου της, όπου διαδέχθηκε και επίσημα τον –συγκινημένο– υπηρεσιακό προκάτοχό της, Γιώργο Κουμεντάκη.

Ειδικότερα, η κ. Μενδώνη, που επέστρεψε στο πόστο της, έκανε λόγο για πολλές μεταρρυθμίσεις στον πολιτισμό «που πρέπει να γίνουν» ή που «έγιναν και δεν έχουν εφαρμοστεί απολύτως», ενώ απαρίθμησε και έργα που πρέπει να συνεχιστούν ή να ολοκληρωθούν, όπως εκείνα που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, η αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η αποκατάσταση του κτήματος Τατοΐου, η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων και το «πολύ μεγάλο στοίχημα» του ψηφιακού μετασχηματισμού των φορέων του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο Χρίστος Δήμας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού (στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης), υπογράμμισε κι εκείνος ότι στόχος του υπουργείου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού, την προοπτική του οποίου χαρακτήρισε «ατελείωτη». Οπως δήλωσε ο νέος υφυπουργός, το αμέσως επόμενο διάστημα σκοπεύει να επισκεφθεί το σύνολο των φορέων που επιβλέπει, προκειμένου να αποκτήσει μαζί τους μια πιο προσωπική σχέση.

Το «παρών» στη χθεσινή τελετή έδωσαν και οι γενικοί γραμματείς Πολιτισμού και Σύγχρονου Πολιτισμού αντίστοιχα, Γιώργος Διδασκάλου και Ελένη Δουνδουλάκη, οι οποίοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους στο υπουργείο. Εκ των πραγμάτων έλειπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς το πεδίο αρμοδιοτήτων του θα υπάγεται πλέον στο υπουργείο Παιδείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της τελετής για τα σχέδια νόμου που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή από το υπουργείο Πολιτισμού το επόμενο διάστημα, η κ. Μενδώνη επισήμανε μόνο ότι κάποια ήδη έτοιμα νομοσχέδια χρειάζονται απλώς ένα «φρεσκάρισμα».

Οσον αφορά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε προ ημερών το υπουργείο, σημείωσε ότι ο ιστότοπος έχει επανέλθει αν και ο ρυθμός αποκατάστασης του προβλήματος δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικός. Στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε, το υπουργείο θα θωρακιστεί απέναντι σε παρόμοιες απειλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή