«Τα Ψάρια της Ελλάδας»: Το βιβλίο για τον πλούτο της ιχθυοπανίδας των ελληνικών θαλασσών

«Τα Ψάρια της Ελλάδας»: Το βιβλίο για τον πλούτο της ιχθυοπανίδας των ελληνικών θαλασσών

Στην έκδοση παρουσιάζονται συνολικά 546 διαφορετικά είδη ψαριών με τη μορφή της επιστημονικής εικονογράφησης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 546 διαφορετικά είδη ψαριών των θαλασσών μας, με τη μορφή της επιστημονικής εικονογράφησης – μιας τεχνικής που μέσω της έμφασης πάνω σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, βοηθάει τον αναγνώστη να διακρίνει πιο εύκολα τις διαφορές μεταξύ παρόμοιων μορφολογικά ειδών. 

Αυτό είναι το περιεχόμενο του λευκώματος «Τα Ψάρια της Ελλάδας», το οποίο παρουσιάζουν η NaturaGraeca και το Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Πρόκειται για μια σύγχρονη και λεπτομερή έκδοση, ένα βιβλίο – οδηγό πεδίου που δημιουργήθηκε από την αγάπη και τον θαυμασμό προς τον θαλασσινό κόσμο. 

«Τα Ψάρια της Ελλάδας»: Το βιβλίο για τον πλούτο της ιχθυοπανίδας των ελληνικών θαλασσών-1

Η έκδοση που αποτελείται από 624 σελίδες και η οποία καλύπτει ένα σημαντικό κενό γνώσης στην Ελλάδα επειδή συμβάλλει στην αποσαφήνιση της σχετικά άγνωστης ιχθυοπανίδας, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκείνων που αφιερώνουν χρόνο στις ελληνικές θάλασσες. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους ψαράδες, καταδύτες, φυσιοδίφες, φοιτητές, επιστήμονες, μικρούς εξερευνητές και όσους ενδιαφέρονται για την μελέτη και συγκινούνται από τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών.

Τα σχέδια των ψαριών συνοδεύονται από εύληπτα κείμενα οικολογίας και βιολογίας, όπως και κλείδες αναγνώρισης του εκάστοτε είδους. Μάλιστα, το λεύκωμα είναι γραμμένο σε όσο το δυνατόν απλή και εκλαϊκευμένη γλώσσα έτσι ώστε να είναι κατανοητό από κάθε αναγνώστη, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπάρχουσα γνώση της ιχθυολογίας.

Στην έκδοση επίσης παρουσιάζεται η μεγαλύτερη συλλογή με περισσότερες από 2.300 κοινές ονομασίες ιχθύων, ένα ανεκτίμητο «διαμάντι» του αλιευτικού πολιτισμού της χώρας μας. Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ωκεανογραφικά στοιχεία των Ελληνικών θαλασσών, αναλυτικά στοιχεία για την βιολογία και τη συμπεριφορά των ιχθύων, επεξηγηματικούς πίνακες, λεξικό επιστημονικών, γεωγραφικών  και αλιευτικών όρων και μια εκτεταμένη ενδεικτική βιβλιογραφία.

«Τα Ψάρια της Ελλάδας»: Το βιβλίο για τον πλούτο της ιχθυοπανίδας των ελληνικών θαλασσών-2

Το μικρό μέγεθος του βιβλίου (13,5 x 19 εκ), μετατρέπει την έκδοση εκτός από ένα εγκυκλοπαιδικό βιβλίο και σε ένα χρήσιμο οδηγό πεδίου, εύκολο στην μεταφορά. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να συμβουλεύεται το βιβλίο σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή