Εκείνος ο μήνας που η πρωτεύουσα γίνεται δική τους

Εκείνος ο μήνας που η πρωτεύουσα γίνεται δική τους

Σερφ στη Λούτσα και στη Βάρκιζα. Πεζοπορία και πυροφύλαξη στην Πάρνηθα. Ποδηλασία βουνού στα Τουρκοβούνια. Σκέιτμπορντ και ρόλερ χόκεϊ στην πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σερφ στη Λούτσα και στη Βάρκιζα. Πεζοπορία και πυροφύλαξη στην Πάρνηθα. Ποδηλασία βουνού στα Τουρκοβούνια. Σκέιτμπορντ και ρόλερ χόκεϊ στην πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου. Το στερεότυπο θέλει την Αθήνα να αδειάζει τον Αύγουστο και υπάρχει μια δόση αλήθειας και μια δόση μύθου σε όλο αυτό (όπως συμβαίνει με όλα τα στερεότυπα), αλλά ίσως δεν υπάρχει άλλος μήνας τον χρόνο που τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν την ελευθερία να ευχαριστηθούν την πόλη τους και μαζί της το αγαπημένο τους χόμπι και δραστηριότητα.

Εκείνος ο μήνας που η πρωτεύουσα γίνεται δική τους-1
Σκέιτμπορντ και ρόλερ χόκεϊ στην πλατεία Νερού. [ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ]

Δεν είναι ακριβώς χόμπι να πας εθελοντικά να περάσεις τη νύχτα σε ένα απομακρυσμένο πυροφυλάκιο της Πάρνηθας, αλλά οι νύχτες πυροφύλαξης με τον ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής) είναι μια εμπειρία που κάθε εθελοντής πυροπροστασίας εύχεται να ζήσει: όμορφες βραδιές κάτω από τα αστέρια σε υψόμετρο 1.270 μέτρων, με τη δροσιά και την ησυχία που προσφέρει η φύση και, παράλληλα, με την ευκαιρία για έμπρακτη συμβολή, αν χρειαστεί, στον έγκαιρο εντοπισμό μιας δασικής πυρκαγιάς. Το καλύτερο; Για να συμμετάσχεις το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου. Δεν απαιτείται εκπαίδευση, καθώς εντάσσεσαι σε μια ομάδα πυροφύλαξης υπό την εποπτεία του υπευθύνου πυροφύλαξης, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος εθελοντής του ΕΔΑΣΑ και καθοδηγεί την ομάδα. Σε χαμηλότερο υψόμετρο, στα παλιά νταμάρια στα Τουρκοβούνια, σε ένα από τα πιο απόκοσμα τοπία του λεκανοπεδίου, έφηβοι ή και λιγότερο… έφηβοι μαζεύονται με τα ποδήλατά τους από κάθε γωνιά της Αθήνας και εκμεταλλευόμενοι τις απότομες κλίσεις των λόφων επιδίδονται σε θεαματικά (και αρκετά ριψοκίνδυνα) άλματα, που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ομοϊδεατών που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Εκείνος ο μήνας που η πρωτεύουσα γίνεται δική τους-2
Σερφ σε Βάρκιζα και Βουλιαγμένη. [INTIME NEWS]

Τα πράγματα δείχνουν αρκετά πιο ακίνδυνα στην πλατεία Νερού, τον μεγάλο ανοιχτό χώρο πάνω στη θάλασσα, που έχουμε συνδέσει με μεγάλα συναυλιακά γεγονότα, αλλά για το πολύχρωμο πλήθος αθλουμένων που τον κατακλύζει· χειμώνα – καλοκαίρι είναι το δεύτερο σπίτι τους. Εκεί, απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βλέπεις ό,τι χόμπι και σπορ περνάει από το μυαλό σου. Αν δεν περνάτε την πιο αθλητική σας περίοδο απολαύστε το ηλιοβασίλεμα πίσω από την Καστέλλα. Εναλλακτικά, τραβήξτε για τη Λούτσα και παρακολουθήστε τους σέρφερ που τα δίνουν όλα σε μια γωνιά της Μεσογείου που δεν χαρίζει εύκολα «ψηλά κύματα».

Εκείνος ο μήνας που η πρωτεύουσα γίνεται δική τους-3
Πεζοπορία και πυροφύλαξη στην Πάρνηθα.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT