Home cinema: Ματιές στα παρασκήνια του «showtime» των Lakers

Home cinema: Ματιές στα παρασκήνια του «showtime» των Lakers

Από την πλατφόρμα του Disney+ επιλέγουμε το πιο πρόσφατο φιλμ του βραβευμένου με Οσκαρ Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμστερνταμ ★★★
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ
Ερμηνείες: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμπι

Από την πλατφόρμα του Disney+ επιλέγουμε το πιο πρόσφατο φιλμ του βραβευμένου με Οσκαρ Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1930. Ο Μπερτ (Κρίστιαν Μπέιλ), γιατρός και βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μαθαίνει για την πιθανή δολοφονία του παλιού του συνταγματάρχη· μαζί με τον κολλητό του και συμπολεμιστή Χάρολντ (Τζον Ντ. Ουάσιγκτον) θα βαλθούν να ξεσκεπάσουν τους ενόχους, ενώ σύντομα στο παιχνίδι θα μπει και η Βάλερι (Μάργκο Ρόμπι), μια καλή τους φίλη από τις μέρες που οι τρεις τους ζούσαν μαζί στο Αμστερνταμ. Ο Ο’ Ράσελ μάς ταξιδεύει πίσω στην περίοδο του Μεσοπολέμου, για να ασχοληθεί με τις λιγότερο ή περισσότερο γνωστές πτυχές μιας επιχείρησης εκφασισμού της Αμερικής. Στο πρώτο πλάνο, φυσικά, βρίσκεται η ιστορία φιλίας των τριών, καθώς και τα τραύματα –ορατά και αόρατα– που φέρει καθένας από αυτούς.

Home cinema: Ματιές στα παρασκήνια του «showtime» των Lakers-1
[20th Century Studios]

Winning Time (2ος κύκλος)
ΔΡΑΜΑ (2023)
Δημιουργός: Μαξ Μπόρενσταϊν
Ερμηνείες: Τζον Σ. Ράιλι, Κουίνσι
Αϊζάια, Αντριεν Μπρόντι

Η απολαυστική σειρά μυθοπλασίας του HBO (στην Ελλάδα από τη Vodafone TV), που περιγράφει την άνοδο της μπασκετικής αυτοκρατορίας των Λος Αντζελες Λέικερς κατά τη δεκαετία του 1980, έχει επιστρέψει εδώ και λίγες εβδομάδες με τον δεύτερο κύκλο της.

Η ιστορία του Ερβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, αλλά και του θρυλικού ιδιοκτήτη, Τζέρι Μπας, περνάει στο δεύτερο κεφάλαιο έπειτα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος· η επόμενη χρονιά ξεκινά με προβλήματα τραυματισμών για τους αστέρες των Λέικερς, ενώ οι μισητοί Σέλτικς του Λάρι Μπερντ παραμονεύουν για να αρπάξουν τα σκήπτρα. Ταυτόχρονα, οι ήρωές μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην προσωπική τους ζωή, τα οποία δεν τους αφήνουν να αφοσιωθούν πλήρως στον στόχο τους.

Συνεχίζοντας όπως είχε κλείσει και την προηγούμενη σεζόν, η σειρά, που φέρει μεταξύ άλλων και τη δημιουργική υπογραφή του σπουδαίου Ανταμ Μακέι, δείχνει να ποντάρει στα ήδη δυνατά της χαρτιά: βίντατζ αισθητική –ίσως και υπέρ το δέον σε κάποιες περιπτώσεις–, ποπ αναφορές και, βέβαια, πολύ καλές ερμηνείες από ένα αστεράτο καστ ηθοποιών. Το ίδιο το μπάσκετ υπάρχει φυσικά, ωστόσο αποτελεί απλώς ένα ακόμη στοιχείο σε μια πλοκή που ασχολείται κυρίως με την άνοδο και την πτώση των ειδώλων, τη σκιαγράφηση μιας εποχής πολύ διαφορετικής από τη σημερινή, αλλά και τον αμείλικτο αγώνα για κυριαρχία σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή