Home cinema: Στην Ιερουσαλήμ ο έρωτας μπορεί να είναι θρίλερ

Home cinema: Στην Ιερουσαλήμ ο έρωτας μπορεί να είναι θρίλερ

Από την πλατφόρμα ERTflix επιλέγουμε μια ιστορία αγάπης με φόντο το επίκαιρο θέμα του Μεσανατολικού. Η Σάρα, μια παντρεμένη Ισραηλινή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, διατηρεί ερωτική σχέση με τον Σαλίμ, έναν επίσης δεσμευμένο Παλαιστίνιο από την ανατολική πλευρά της πόλης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγορευμένες συναντήσεις ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Μουαγιάντ Αλαγιάν
Ερμηνείες: Αντίμπ Σαφάντι, Σιβάν Κρέτσνερ

Από την πλατφόρμα ERTflix επιλέγουμε μια ιστορία αγάπης με φόντο το επίκαιρο θέμα του Μεσανατολικού. Η Σάρα, μια παντρεμένη Ισραηλινή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, διατηρεί ερωτική σχέση με τον Σαλίμ, έναν επίσης δεσμευμένο Παλαιστίνιο από την ανατολική πλευρά της πόλης. Οταν μία από τις απαγορευμένες νυχτερινές συναντήσεις τους θα πάει στραβά, τα πάντα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, με απρόβλεπτες συνέπειες που ξεπερνούν το φάσμα της απλής απιστίας. Ξαφνικά οι δυο τους βρίσκονται παγιδευμένοι εν μέσω των μακροχρόνιων εθνικών διενέξεων των λαών τους.

Παρά τη μεγάλη διάρκειά της, η ταινία του Αλαγιάν δημιουργεί ρυθμό και σασπένς, όπως ένα καλό θρίλερ, ενώ διαχειρίζεται ορθά, αν και με κάποιες υπερβολές, τους κώδικες της τραγωδίας. Η ενοχή και το πατριωτικό καθήκον αναμετριούνται με την παρόρμηση και τον έρωτα. Η δε κλιμάκωση της ιστορίας οδηγεί στο ηθικό δίλημμα του τέλους, ενώ στην πορεία έχει θίξει, δίχως κραυγές, τόσο την καθημερινή αδικία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι όσο και τον δικαιολογημένο φόβο των Ισραηλινών.

Οι γέροι ★★★
ΚΩΜΩΔΙΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Μπιλ Μπερ
Ερμηνείες: Μπιλ Μπερ, Μπόμπι Καναβάλε, Μποκίμ Γούντμπαϊν

Ο Μπιλ Μπερ, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους αυτοσχεδιαστικούς κωμικούς της Αμερικής, υπογράφει σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία-σάτιρα των νέων… ηθών, που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στο Netflix. Ο Τζακ Κέλι είναι ένας σαρανταπεντάρης νέος πατέρας με προβλήματα θυμού αλλά και προσαρμογής σε έναν σύγχρονο κόσμο που μοιάζει να τον έχει αφήσει πίσω. Τόσο εκείνος όσο και οι δύο συνομήλικοι κολλητοί του θα έρθουν αντιμέτωποι με μια αυστηρή διευθύντρια νηπιαγωγείου, έναν αδίστακτο μιλένιαλ CEO, αλλά και τις αρκετά νεότερες συντρόφους τους, οι οποίες είναι αγανακτισμένες με τις παρωχημένες αντιλήψεις και τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Home cinema: Στην Ιερουσαλήμ ο έρωτας μπορεί να είναι θρίλερ-1
Ο Μπιλ Μπερ υπογράφει σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ-σάτιρα των νέων… ηθών «Οι γέροι».

Ο Μπερ κάνει μια ταινία γύρω από την –και δική του– εμπειρία της πατρότητας μετά τα 40, θέλοντας ωστόσο να μιλήσει περισσότερο για εκείνο που τον απασχολεί πραγματικά: την ακραία πολιτική ορθότητα της εποχής μας και τους τρόπους με τους οποίους αυτή έχει μεταβάλει σχεδόν κάθε τομέα της καθημερινότητας. Ο Τζακ μοιάζει να βρίσκεται σε μια μόνιμη (χαμένη) μάχη κόντρα σε αντιλήψεις και πρακτικές που του φαίνονται απολύτως παράλογες και εξοργιστικές. Από την άλλη, το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας του είναι ο αυτοσαρκασμός, αφού και ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να κριτικάρει τον ήρωά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή