Home Cinema: Ταξίδι στον πλανήτη Γη με ξεναγό τον Μόργκαν Φρίμαν

Home Cinema: Ταξίδι στον πλανήτη Γη με ξεναγό τον Μόργκαν Φρίμαν

Μια εντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στην παραγωγή, αφηγείται την πορεία της ζωής στη Γη μέσα στα δισεκατομμύρια έτη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζωή στον πλανήτη μας
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2023)
Σκηνοθεσία: Ανταμ Τσάπμαν
Αφήγηση: Μόργκαν Φρίμαν

Μια εντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στην παραγωγή, αφηγείται την πορεία της ζωής στη Γη μέσα στα δισεκατομμύρια έτη. Μέσα από οκτώ «χορταστικά» επεισόδια, η οικεία φωνή του Μόργκαν Φρίμαν μάς ξεναγεί σε έναν πλανήτη, σε αρκετές περιπτώσεις πολύ διαφορετικό από αυτόν που βλέπουμε σήμερα γύρω μας. Από την εμφάνιση των πρώτων έμβιων όντων στους ωκεανούς μέχρι την κυριαρχία των δεινοσαύρων και τις εποχές των παγετώνων, φυσικό περιβάλλον και… κάτοικοι ζωντανεύουν στην οθόνη, χάρη στην κορυφαία τεχνολογία ειδικών εφέ της περίφημης Industrial Light and Magic.

Το στούντιο που δημιούργησε το 1975 ο Τζορτζ Λούκας, προκειμένου να παραγάγει τα εφέ για τον «Πόλεμο των Αστρων», αναπλάθει επί της ουσίας από το μηδέν έναν ολόκληρο κόσμο ή, αλλιώς, το 99% των ζωικών και φυτικών ειδών που έχουν υπάρξει στον πλανήτη και έχουν σήμερα εξαφανιστεί. Από τα ταπεινά φύκια των θαλασσών μέχρι τους πελώριους τυραννόσαυρους, η ζωή στον πλανήτη παρουσιάζεται με τρόπο εντυπωσιακό, ξεκινώντας από τους… κανόνες της: προσαρμοστικότητα, ανταγωνισμός, ανθεκτικότητα. Αυτοί είναι που περιγράφονται στο πρώτο επεισόδιο, με παραδείγματα τόσο από την ελάχιστη κλίμακα του κυττάρου όσο και από τη μέγιστη ενός κατακλυσμιαίου γεγονότος όπως η πρόσκρουση του αστεροειδούς που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους.

Ο διαφορετικός κ. Κόπερφιλντ ★★★
ΔΡΑΜΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι
Ερμηνείες: Ντεβ Πάτελ, Χιου Λόρι, Τίλντα Σουίντον

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια δημιουργική διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Τσαρλς Ντίκενς, διά χειρός του ανατρεπτικού Αρμάντο Ιανούτσι. Ο μικρός Ντέιβιντ μένει ορφανός νωρίς στη ζωή. Καταδικασμένος να δουλεύει σκληρά μαζί με άλλα παιδιά στο εργοστάσιο του άκαρδου πατριού του, θα το σκάσει με προορισμό το σπίτι μιας εύπορης θείας. Η εκκεντρική γυναίκα (Τίλντα Σουίντον) και ο ακόμη πιο εκκεντρικός φίλος της, κύριος Ντικ (Χιου Λόρι), θα τον συντροφεύσουν στο εξής, καθώς προσαρμόζεται σε μια νέα κοινωνική προσωπικότητα, μαθαίνει «τρόπους» και γνωρίζει τον έρωτα, ενώ προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει συγγραφέας.

Home Cinema: Ταξίδι στον πλανήτη Γη με ξεναγό τον Μόργκαν Φρίμαν-1
Ο Ντεβ Πάτελ ενσαρκώνει τον ήρωα του Ντίκενς στο «Ο διαφορετικός κ. Κόπερφιλντ», που βρίσκεται στο Ertflix.

Ο Ιανούτσι ξεκινά από την ατμόσφαιρα εποχής, φέρνοντας ταυτόχρονα στο προσκήνιο την πιο χιουμοριστική πλευρά του βιβλίου του Ντίκενς. Μια σειρά από καταστάσεις και χαρακτήρες επιχειρούν –και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν– να δώσουν ανάλαφρο τόνο, ακόμη και όταν όσα περιγράφονται είναι μάλλον δραματικά, αν όχι τραγικά. Γενικότερα η καινούργια γραφή της ιστορίας είναι επιτυχημένη, κυρίως χάρη στην αφοσιωμένη ερμηνεία του Ντεβ Πάτελ («Slumdog Millionaire») στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή