Home Cinema: Στο σκοτάδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Home Cinema: Στο σκοτάδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Βασισμένη στο ομώνυμο ευπώλητο μυθιστόρημα του Αντονι Ντόερ, η νέα μίνι σειρά του Στίβεν Νάιτ και του Netflix μάς στέλνει πίσω στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο το φως που δεν μπορούμε να δούμε
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2023)
Δημιουργός: Στίβεν Νάιτ
Ερμηνείες: Αρια Μία Λομπέρτι, Λούις Χόφμαν

Βασισμένη στο ομώνυμο ευπώλητο μυθιστόρημα του Αντονι Ντόερ, η νέα μίνι σειρά του Στίβεν Νάιτ και του Netflix μάς στέλνει πίσω στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί παρακολουθούμε την ιστορία της Μαρί-Λορ, μιας τυφλής έφηβης κοπέλας, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει μόνη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα της. Ανάμεσα στις βόμβες του πολέμου ο δρόμος της θα διασταυρωθεί με εκείνον του Βέρνερ, ενός Γερμανού ασυρματιστή, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία με τις δυνάμεις κατοχής. Οι δυο τους θα αλληλοβοηθηθούν προκειμένου αρχικά να σωθούν από την όλεθρο γύρω τους, αλλά και να προστατέψουν ένα πολύτιμο αντικείμενο που έχουν στην κατοχή τους.

Ο δημιουργός των «Locke» και «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ, υπογράφει εδώ μια ατμοσφαιρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων με αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή και αντιπολεμικό χαρακτήρα. Εμείς, ως θεατές, παρακολουθούμε τόσο την εξέλιξη της υπόθεσης στο παρόν του 1944 όσο και το παρελθόν των ηρώων σε Παρίσι και Γερμανία, αντίστοιχα, σε εκτεταμένα –και καλοσχεδιασμένα– φλας μπακ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε δεύτερους ρόλους συναντάμε εδώ τους Μαρκ Ράφαλο και Χιου Λόρι, οι οποίοι υποδύονται τον πατέρα και τον εκκεντρικό θείο της Μαρί-Λορ, αντίστοιχα.

Εύκολος στόχος ★★★
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Σαλομέ
Ερμηνείες: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μαρίνα Φόις

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του στις αίθουσες, το ενδιαφέρον φιλμ του Ζαν-Πολ Σαλομέ έρχεται στην πλατφόρμα του Cinobo. Η Ιζαμπέλ Ιπέρ υποδύεται τη Μορίν Κίρνεϊ, επικεφαλής συνδικαλιστική εκπρόσωπο μιας γαλλικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Εχοντας στα χέρια της στοιχεία για ένα τεράστιο σκάνδαλο, ικανό να βλάψει το δημόσιο συμφέρον, αλλά και να βάλει σε κίνδυνο περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας, η Μορίν το καταγγέλλει. Η ζωή της θα ανατραπεί, καθώς δέχεται επίθεση μέσα στο σπίτι της, ενώ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, όταν νέα στοιχεία δημιουργούν αμφιβολίες γύρω από τους ισχυρισμούς της και απειλούν να τη μετατρέψουν από θύμα σε ύποπτη.

Home Cinema: Στο σκοτάδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου-1
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ φαίνεται «Εύκολος στόχος» για ένα πανίσχυρο αλλά διεφθαρμένο σύστημα. Είναι έτσι, όμως; [Guy Ferrandis – Le Bureau Films]

Ο Ζαν-Πολ Σαλομέ μεταφέρει στην οθόνη μια σχεδόν απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία, η οποία καταδεικνύει το πώς μια διεφθαρμένη εξουσία στοχοποιεί αμείλικτα όσους προσπαθούν να την ελέγξουν. Η αφήγησή του, ωστόσο, έχει και δεύτερο πρόσημο, το οποίο έχει να κάνει με το φύλο της πρωταγωνίστριας: ο λόγος μιας γυναίκας είναι πιο εύκολο να αμφισβητηθεί όταν φτάνει η ώρα της κρίσης στο δικαστήριο. Ολα αυτά, μέσα από ένα ενδιαφέρον δράμα, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη χαρισματική παρουσία της πρωταγωνίστριας, Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή