Στ. Καλύβας στην «Κ»: «Πολύ τιμητική για μένα η θέση του προέδρου του Δ.Σ. στο ΚΠΙΣΝ»

Στ. Καλύβας στην «Κ»: «Πολύ τιμητική για μένα η θέση του προέδρου του Δ.Σ. στο ΚΠΙΣΝ»

Ο διακεκριμένος καθηγητής και συνεργάτης της «Κ» Στάθης Καλύβας αναλαμβάνει πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολύ τιμητική για μένα υπήρξε η προσφορά της θέσης του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», λέει στην «Κ» ο διακεκριμένος καθηγητής Στάθης Καλύβας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της τοποθέτησής του στη συγκεκριμένη θέση. «Σκοπός μου είναι να βοηθήσω ώστε να συνεχιστεί το θαυμάσιο έργο του Κέντρου», συμπλήρωσε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συντάκτης κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών, συγγραφέας και συνεργάτης της «Κ». Παράλληλα, η γενική συνέλευση, στην οποία μέτοχος είναι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανανέωσε τη θητεία της Ελλης Ανδριοπούλου, διευθύνουσας συμβούλου του ΚΠΙΣΝ, η οποία κατέχει αυτή τη θέση από τον Ιούνιο του 2020.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στην «Κ» και στη γράφουσα, η κ. Ανδριοπούλου είχε υπογραμμίσει τη σημασία του «Ολοι μαζί», αναφερόμενη και στους άλλους δύο φορείς που λειτουργούν εντός του ΚΠΙΣΝ, δηλαδή την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. «Το άθροισμα των τριών μας είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό τρία. Η συνεργασία πολλαπλασιάζει τις δυνατότητές μας», είχε τονίσει.

Η περίοδος 2020-2023, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο του ΚΠΙΣΝ, ήταν για το κέντρο εποχή προσαρμογής στα νέα δεδομένα και κατοχύρωσης της ταυτότητάς του. Τον περασμένο Μάρτιο, το ΙΣΝ ανανέωσε την υποστήριξή του προς το Κέντρο με δωρεά ύψους έως 30 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Ετσι, σε συνδυασμό με τη στήριξη της πολιτείας, έως το 2026 υπάρχουν τα εφόδια ώστε να διευρυνθεί το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ΚΠΙΣΝ, ενδυναμώνοντας τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η σημαντική αυτή δωρεά αποτελεί ορόσημο για την οικονομική βιωσιμότητά του αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο που προσφέρει το κέντρο ευρύτερα στην κοινωνία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο Ζάππειο ορίστηκε νέος πρόεδρος ο αρχιτέκτων – μηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή